avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL sau II pentru florarie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL sau II pentru florarie?

Doresc sa deschid o florarie, in care sa am si un raft cu articole de nunta,botez, artizanat, procurate cu factura, dar si facute de mine manual (cum ar fi invitatii de nunta si marturii). As dori sa imi fac si o mica sera de flori, pe care sa mi le pot vinde mai apoi in propria florarie. As vrea sa stiu daca se pot combina acestea toate mentionate mai sus Iin forma legala si ce fel de firma trebuie sa-mi infiintez...PFA, AF sau SRL?
Cel mai recent răspuns: rox_ann07 , utilizator 11:27, 17 Octombrie 2016
Tinand cont ca veti avea mai multe domenii de activitate consider ca SRL-ul va avantajeaza. Totodata este mai avantajos si din punct de vedere fiscal. Puteti solicita informatii si la ONRC sau la o societate specializata.
voi avea nevoie de o casa de marcat anume? cum voi putea inregistra marfa produsa de mine? cum si cat voi plati statului din aceasta marfa?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
rox_ann07, utilizator
Da, casa de marcat obligatoriu. Veti infiinta srl-ul cu sediul social acasa la dumneavoastra ca asociat unic iar la locul (magazinul sau chioscul) unde veti desfasura activitatea veti inregistra punctul de lucru. Aceste doua operatiuni le faceti la registrul comertului iar dupa aceea, cu copie dupa certificatul constatator primit, mergeti la firma care comercializeaza case de marcat si odata cu cumpararea ei, tot firma va pregateste dosarul cu actele necesare fiscalizarii casei de marcat la finante. Si tot cu acea firma veti colabora ca sa va introduca in casa de marcat denumirea articolelor pe care le veti comercializa. Dupa cate detalii ati dat, e vorba de vanzare marfa (vanzare directa flori fara a le face nimic) si servicii de realizare aranjamente florale (veti achizitiona florile dar si alte materiale necesare si veti vinde produsul finit).
Separat va fi si partea de productie (cultura flori).
La un srl veti plati impozitul pe venitul microintreprinderii de 3% din venit. Nu va veti inregistra ca platitor de tva de la inceputul afacerii ci dor cand veti depasi un anumit plafon al cifrei de afacere adica 220 000 lei.
Separat, daca veti dori sa va angajati cu contract de munca pe propriul srl sau sa aveti o alta care sa stea sa vanda si pe care trebuie s-o angajati, vor fi alte impozite in plus.
Aveti in vedere ca e o afacere foarte laborioasa asa cum v-o descrieti si e riscant s-o incepeti asa in totalitate. Angajati si un contabil.
ma pot inregistra ca salariat la propria firma doar pentru vanzare flori si aranjamente florale?
Da, puteti sa incheiati contract de munca pe perioada nedeterninata pe srl unde sunteti si asociat.

Alte discuții în legătură

Producator flori elisav.vasile elisav.vasile Buna ziua As dori sa incep o mica afacere cu flori. As vrea sa incep cu plantarea, cresterea florilor si apoi sa le vand. Vreau sa vand si EN-GROS si ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la o florarie Izabel1 Izabel1 Cum se bat pe casa lumanarile de nunta cu flori si manopera??De exemplu:la o lumanare de nunta in valaore de 400 lei se pun 20 trandafiri x 10 lei/buc lumanare ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Alexandru-Andreea Alexandru-Andreea Buna ziua,eu impreuna cu logodnicul meu vrem sa deschidem un magazin cu produse pentru evenimente fericite si nefericite ale vietii(botezuri,nunti si ... (vezi toată discuția)