avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... categoria B la permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

categoria B la permisul de conducere

buna seara, am si eu o intrebare; se poate conduce un tractor cu una sau doua remorci pe drumurile publice, sau se poate conduce doar tractorul simplu neavand nici o remorca atasata de el pentru cei care poseda permis de conducere categoria B
Cel mai recent răspuns: semaj , utilizator 22:33, 14 Octombrie 2016
CATEGORIA B

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeste 3.500 Kg şi al căror număr de locuri pe scaune, în afara locului conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.


Deci tractorul nu trebuie sa depasesca 3500kg iar ansamblul tractor+ o remorca (o singura remorca) nu trebuie sa depaseasca 4250kg.
multumesc pentru raspuns
cei care poseda permis categoria Tr. pot circula cu doua remorci ???
Art. 38, al. (2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categoria b si tr ContSters308198 ContSters308198 Salutare! Eu am permisul luat acum 13 ani, atunci am dat pt b si tr. intrebarea mea este> Pot eu sa conduc un vehicul si o remorca cu masa mai mare de ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier sandidu sandidu conform N.C.R \\"\\"\\"\\"Categoria B: 3.ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera Vladu12 Vladu12 Buna ziua, Posed un permis de conducere pentru categoria B,am un autovehicul din categoria B(1300kg) si as vrea sa stiu daca as putea atasa o remorca a carei ... (vezi toată discuția)