avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credite nevoi personale si prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credite nevoi personale si prima casa

Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa (eu debitor, el co debitor).
Mentionez ca de la divort eu am plecat din casa si el imi plateste lunar rata de prima casa, insa nimic pentru creditul de nevoi personale. Mai nou m-a amenintat ca nu va mai plati nicio rata pentru o perioada, deoarece a platit timp de un an rata intreaga, el trebuind sa plateasca doar jumatate.
Am divortat amiabil la notar si urma sa facem partajul amiabil tot la notar, doar ca asa cum se intampla in cele mai multe cazuri nu ne intelegem la bani.
Va rog sa imi spuneti daca ajungem in instanta pot obtine:
- sulta pentru apartament sa se stabileasca in functie de aportul fiecaruia in casnicie (eu am avut un salariul mai mare)
- recuperarea unei parti a creditului de nevoi personale (un sfert a fost pentru folosinta lui proprie - am achitat o operatie laser pentru ochi iar restul pentru folosinta comuna - acoperire overdraft, avans prima casa, electrocasnice, etc)
- recuperarea unei anumite sume pentru chiria platita de cand am plecat sau de la o anumita data la care ii voi transmite o notificare sa imi puna la dispozitie jumatate din apartament (la plecare i-am lasat toate cheile).
Cel mai recent răspuns: dinuanamaria , utilizator 10:56, 15 Octombrie 2016
Prin mediere taxa de timbru va fi de jumatate, nu ați mai plati onorarii experți și avocat, însă veți achita onorariul mediatorului.
Oricum, înainte de a lua hotărârea sa apelati la instanta, mergeți sa discutați cu un avocat.
Am apelat la un avocat si el mi-a propus tot solutionarea pe cale amiabila, insa acest lucru este refuzat categoric de fostul sot. In ceea ce priveste medierea, am mici retineri: daca ma duc pe aceasta cale oricum eu voi plati mediatorul si nici nu pot garanta ca fostul sot se va prezenta la mediator, deci bani in plus. Totusi, daca medierea va fii in avantajul meu la procesul de partaj, voi parcurge si aceasta etapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit prima casa anamaria2505 anamaria2505 Buna ziua, Am achizitionat un apartament in anul 2010 cu credit prima casa impreuna cu sorul meu. El este titularul creditului dar suntem coproprietari ( ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)