avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovigneta

Buna ziua,

Astazi in jurul orei 12, apoi in jurul orei 16 am trecut pe langa camerele ce citesc daca ai sau nu rovigneta, prima data la dus, a doua oara la intors.
Din pacate, nu aveam, nu din rea vointa ci pt ca pur si simplu am uitat. La ora 17, cum am ajuns acasa, dupa ce mi-am dat seama ca imi expirase rogvineta, am achizitionat una electronic, de pe un site ce se ocupa cu comercializarea lor. Sunt pasibil de amenda? Daca da, o sa primesc 2 procese verbale, trecand de 2 ori?
Este posibil ca si saptamana trecuta sa fi fost expirata, nu gasesc dovada platii facuta anul trecut, nu sunt sigur. Cate amenzi o sa primesc in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 00:07, 17 Octombrie 2016
Soferii pot fi amendati doar o singura data intr-o luna daca circula fara rovinieta.

Cu stima.
Sistemul ce ține evidența autovehiculelor care au rovignetă se actualizează la sfârșitul zilei. Așadar, dacă v-ați achiziționat rovignetă astăzi este totul ok. Păstrați dovada plății, chiar efectuată prin on-line și, dacă este cazul, puteți să o folosiți dacă sunteți amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare plata rovinieta Irina S. Irina S. Se poate verifica online daca este platita rovinieta? Daca nu, de unde pot obtine aceste informatii? (vezi toată discuția)
Rovigneta auto Drujescu Drujescu Buna ziua.Am cumparat un autoturism din alt judet cu rovigneta de drum achitata pt. tot anul.Eu trecand-ul pe numele meu voi schimba nr. de inmatriculare.Eu ... (vezi toată discuția)
Dovada plata rovinieta Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Azi am primit o amenda de la \"drumuri\" prin care se spunea ca in data de 25.01.2011 am circulat pe A1 fara rovinieta. In seara zilei de ... (vezi toată discuția)