avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, competenta teritoriala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, competenta teritoriala

Sotul meu a deschis actiunea de divort.Am primit o instiintare la care ar fi trebuit sa raspund cu specificarea adresei mele si alte contestatii privitoare la ceea ce sotul meu a spus. Nu am raspuns in nici un fel,nici nu stiu cum si unde sa fi facut acest lucru.Sotul a deschis actiunea intr-o alta localitate decat cea in care eu locuiesc.Eu nu sunt insa de acord cu divortul nostru in nici un fel si as dori sa stiu daca se poate ca acest divort sa nu se finalizeze daca eu voi merge la proces si voi specifica acest lucru,adica faptul ca eu nu vreau sa divortez.Daca si eu am drepturi egale cu sotul meu nu vad de ce s-ar desface casatoria noastra din moment ce eu nu sunt de acord.
Nu se poate judeca acolo unde vrea el ci acolo unde prevede legea.
Mai sus aveți competenta teritoriala a instanței.

Se poate întâmpla sa ii fie respins divorțul dacă nu are motive sau nu le dovedește.
Dacă nu știe sa se judece va pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. care este instanța competentă? se poate divorța în localitatea în care locuiesc în prezent ambii soți? Ralphy blejan Ralphy blejan Buna ziua , Impreuna cu soțul meu vrem sa divorțăm și am înțeles ca ar fi necesar sa mergem sa semnam actele in județul unde s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort si viza de flotant andra-celia andra-celia buna seara, daca am introdus actiunea de divort la jud din raza ultimului nostru domiciliu comun, dar am precizat in continutul actiunii ca numai locuim nici ... (vezi toată discuția)