avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la asociatia de proprietari

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o problema: in cadrul asociatiei de proprietari avem restante la cheltuielile de bloc la 2 apartamente. Acestea initial au fost in proprietatea firmei constructoare care a intrat in insolventa, urmand falimentul in 2014. In timpul insolventei adm judiciar a valorificat aceste 2 ap, insa nu a platit cheltuielile de bloc desi i s-a adus la cunostinta despre ele de catre administrator! Ulterior firma care a cumparat aceste apartamente le-a vandut mai departe unor persoane fizice, insa cu datorii la intretinere zero! A primit inclusiv adeverinta de la administrator.
Avand in vedere ca firma constructoare (primul proprietar) a fost declarata radiata (faliment) in 2014,deci nu vom mai recupera acele datorii, cum trebuie sa procedam cu aceste datorii? In contabilitate, in registrul activ/pasiv al asociatiei??
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jovana , utilizator 13:44, 20 Octombrie 2016
jovana a scris:
Ulterior firma care a cumparat aceste apartamente le-a vandut mai departe unor persoane fizice, insa cu datorii la intretinere zero! A primit inclusiv adeverinta de la administrator.

Pai daca le-a vandut cu datorii zero, ori a achitat datoriile, ori a inselat.
Administratorul cum a eliberat adeverinta, cu sau fara datorii? Adeverinta trebuia semnata de presedinte si administrator iar aceasta trebuia sa exprime adevarul, adica existenta restantelor la intretiunere in suma de xxx lei.

cunosc speta: adeverinta s-a dat cu datorii dar notarul, in virtutea noii legi a insolventei, a dat unda verde vanzarii. Sumele respective sunt trecute intr-un tabel al creditorilor de unde asociatia isi va vedea sumele nu se stie cand si nu se stie cat.

Solutia practica: acea gaura provocata de firma falimentara se acopera de membrii asociatiei. Am caz concret zilele astea.

amvirdan a scris:

cunosc speta: adeverinta s-a dat cu datorii dar notarul....


Cunoasteti - dar nu cunoasteti, presupuneti...
................................
1. Greseala apartine asociatiei. Cand spuneti ca:
...insa nu a platit cheltuielile de bloc desi i s-a adus la cunostinta despre ele de catre administrator!

As vrea sa stiu cum i-a adus la cunostinta ca apartamentele au debite?
2. O a doua greseala "o vad" la a doua vanzare, cand apartamentele au fost vandute unor persoane fizice. Administratorul a dat adeverinta fara debite, desi stia ca acele apartamente au debite, deci este bun de plata. Daca a semnat si presedintele, atunci sunt buni de plata impreuna si ati rezolvat cazul in contabilitatea asociatiei.
Cam despre ce suma este vorba?
aprox 1800 lei.
Deci catre firma falimentara s-au facut adrese ref la aceste datorii, de inscris in tabel din cate au zis cei de la casa de insolventa, nu s-au inscris. Iar casa de insolventa avea specificat in ctr de vanzare-cumparare art din lege ref la faptul ca nu au nevoie de adeverinta deoarece firma e in insolventa, ei practic s-au ascuns in spatele legii.
Apoi, firma care a cumparat acele apart. la momentul vanzarii acestora inspre pers fizice au primit adeverinta cu datorii 0, semnata de catre adm si preaedinte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie falimente florinvasilestan florinvasilestan Buna, In anul 2009 am cumparat o societate deja existenta pe piata din 1992. Cu active si cu pasive. Luate la cunostinta printr-un act semnat de cedent si ... (vezi toată discuția)
Promitent cumparator cu contract in derulare; dezvoltator in insolventa seti seti Buna ziua, Sunt un promitent cumparator al unui apartament intr-un ansamblu rezidential iar dezvolatorul blocului a intrat in insolventa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta eliberata de asociatie anailudar anailudar Buna ziua ! Doresc sa ma lamuresc intr-o problema care aparent este simpla, dar pare ca are tendinta de a se complica. #:O Blocurile care alcatuiesc Asociatia ... (vezi toată discuția)