avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 1.19 aer expirat,1.75 si 1.60 aer ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 1.19 aer expirat,1.75 si 1.60 aer expirat,ce pot face? ms mult

#-o:((
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:05, 27 August 2009
Va propun sa va angajati un avocat, deoarece aceste valori pot avea consecinte destul de neplacute.
Pai...tot asa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o.
(Ultimele doua nu sunt probele de sange cumva ?)
Inchisoare cu suspendare, daca e prima abatere.
Inchisoare daca nu e prima.
:pleasantry:
Banuiesc ca este vorba de un conducator auto - OUG 195/2002 republicata prevede urmatoarele:
art. 87 (1) "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."
art. 88 (1) "Recoltarea probelor biologice se face in unitatile de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizate in acest sens sau in institutii medico-legale si se efectueaza numai in prezenta unui reprezentant al politiei rutiere."
(5) "Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic certificat si depistata ca avand o concentratie de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, poate solicita acestuia sa i se recolteze probe biologice de catre unitatile sau institutiile medicale prevazute la alin. (1), in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange."
(6) "Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic."

Alcoolemia se poate masura in respiratie, probe de sange sau urina.

De exemplu, alcoolemia de 0,10% inseamna ca o persoana are o parte de alcool pur la 1000 parti de sange si se poate exprima in miimi sau grame alcool la litru de sange g/l.

Imbibatia alcoolica masurata in respiratie se exprima de regula in micrograme alcool la 100 mililitri aer micrograme/100ml aer.

Din calcule pe care numai chimistii le pricep, relatia intre alcoolemia in sange "AS" si alcoolemia in respiratie "AR" este AS (miimi) = 2.1 AR mg/l Fiolele sau aparatele alcool test au indicat vizibil unitatile de masura si in unele cazuri se pot comuta din procente sau miimi in mg/l dupa necesitati sau legislatia fiecarei tari. In Romania, noua lege a circulatiei Rutiere a coborat limita de la 1 la mie la 0,8 la mie dincolo de care apare raspunderea penala.

Cu alte cuvinte, vi se va intocmi dosar penal pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala - depasire foarte mare (as zice) - daca nu s-a produs si un accident, se poate da o pedeapsa cu suspendare daca nu mai aveti antecedente, insa durata in care se va solutiona dosarul va fi indelungata.

De asemenea, se suspenda permisul de conducere!

ultimile doua sunt probe de sange,dak as cere o recalculare la IML Iasi?ce ar iesi,mai mare sau mai mica,nu mankasem nimica,am 160cm si 59 kg,consumasem 6beri,concentatzie alcoolica5% de la 19 la 19.30,si mi sau recoltat probe pe la ora 23.50.
-nu am mai avut antecedente,nu au fost victime si nici pagube materiale.
Multzumesc mult!:hm:
Din punctul meu de vedere nu va fi favorabila nicio recalculare din lume (nu prea va ajuta nici statura sau greutatea)...oricum ar fi, limita va fi cu mult peste cea legala - important e ca nu au fost victime si mai important e sa invatati dvs. ceva din asta: NU MAI CONSUMATI ALCOOL LA VOLAN!
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)