avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 1.19 aer expirat,1.75 si 1.60 aer ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 1.19 aer expirat,1.75 si 1.60 aer expirat,ce pot face? ms mult

#-o:((
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:05, 27 August 2009
stan petru-radu a scris:

important e ca nu au fost victime si mai important e sa invatati dvs. ceva din asta: NU MAI CONSUMATI ALCOOL LA VOLAN!

Poate de aceasta data s-a intamplat asa. Poate o recalculare salveaza permisul si persoana de la un "stat pe bara".
Dar daca nu se trag invatamintele necesare, fereasca Domnul - auzim pe la stirile de la ora 5 ca "un sofer de 160cm si 59 kg care consumase 6 beri" a omorat cu masina "n" persoane care circulau regulamentar si a avariat "tz" masini oprite regulamentar.
Nu zic sa nu mai bea nimeni alcool. Si eu consum. Dar niciodata cand stiu ca am de circulat cu masina. Intr-o seara am baut o sticla de vin (pe la orele 22) iar a doua zi am rugat un prieten sa ma ajute in deplasari, pentru ca inca mai aveam senzatia ca miros a bautura. Si dormisem toata noaptea, de la ora 23 la 7 dimineata.

Extrase din Codul rUTIER:

Art. 116. -
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămanerii definitive a unei hotărari judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămanerii definitive a hotărarii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Art. 114. -
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărare judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);

Art. 87. -
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Concluzie: Permisul de conducere se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)