avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... punere la dispozitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

punere la dispozitie

Post scos la concurs, anuntul ar trebui sa contina conditii specificate expres pentru ocuparea functiei, sau se prezuma cunoscuta legislatia specifica resurselor umsne in domeniul respectiv si a continutului fisei postului pe care se candideaza?
Daca ulterior numirii pe post, nu se obtine un aviz necesar desfasurarii activitatii, iar un ordin de ministru spune ca in aceasta situatie opereaza punerea la dispozitie conform legii, dar legea prevede punerea la dispozitie in caz de retragere a avizului, nu de neobtinere, este legal actul administrativ al punerii la dispozitie? Trebuia precizat in anuntul de scoatere la concurs a postului vacant, sau nu era obligatoriu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 19 Octombrie 2016
Daca este post contractual - conform HG 286/2011 :
Anunţul afişat la sediul şi, după caz, pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului va cuprinde în mod obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul şi nivelul posturilor scoase la concurs, precum şi structurile în cadrul cărora se află aceste posturi, precum şi denumirea postului pentru care se organizează concursul;
b) documentele solicitate candidaţilor pentru întocmirea dosarului de concurs, locul de depunere a dosarului de concurs şi datele de contact ale persoanei care asigură secretariatul comisiei de concurs;
c) condiţiile generale şi specifice prevăzute în fişa de post;
d) condiţiile necesare ocupării unui post de natură contractuală vacant sau temporar vacant prevăzute la art. 3;

....

Daca este post de functionar public -conform HG 611/2008:
Cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă, condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului. Dacă autoritatea sau instituţia publică are pagină de internet, afişarea se face şi pe această pagină, la secţiunea special creată în acest scop. Informaţiile menţionate se menţin la locul de afişare până la finalizarea concursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare kradu1 kradu1 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu publicarea in monitorul oficial postul vacant la o institutie publica? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare marianacris marianacris Care este perioada de publicare in Monitorul Oficial pentru concurs al unui post ramas vacant. Daca este vacantat la 20.10.2015 cand se poate scoate la ... (vezi toată discuția)
Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-companii ... romanul11 romanul11 Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-Companii de stat-capital majoritar de stat) trebuie sa afiseze din oficiu, la sediu sau pe ... (vezi toată discuția)