avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Pensionare cadru didactic
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Pensionare cadru didactic

Buna ziua!
Un cadru didactic indeplineste varsta standard de pensionare in noiembrie(in timpul anului scolar). Doreste sa depuna dosarul pentru pensie si in acelasi timp sa continue activitatea la clasa pana la sfarsitul anului scolar. Scoala trebuie sa organizeze concurs din moment ce postul se vacanteaza odata cu iesirea la pensie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 23 Octombrie 2016
Art.284 din Legea 1/2011 :
....
(2) Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control se pensionează pentru limită de vârstă, anticipat şi anticipat parţial, la data încheierii anului şcolar în care împlineşte vârsta standard de pensionare sau, după caz, în situaţia pensiei anticipate şi anticipate parţială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani.
.....

(3) Pentru motive temeinice, pensionarea personalului didactic de conducere, de îndrumare şi de control se poate face şi în timpul anului şcolar, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, respectiv al inspectoratului şcolar.
....

Asadar , nu va puteti pensiona in noiembrie decat cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, respectiv al inspectoratului şcolar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipată dianab268 dianab268 Bună seara! Sunt născută în 03.09.1961 și lucrez din 1985 fără întrerupere în învățământ și doresc să depun dosarul pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare invatamant marin83 marin83 profesorii se pot pensionare cu 3 ani inaintea varstei standard? (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta,cadru didactic, fara functie de conducere VCElena VCElena In octombrie implinesc varsta si pot depune dosarul pt pensionare.Dar,sunt cadru didactic si legea \"spune\" ca trbuie sa inchei anul scolar inceput. Totusi, ... (vezi toată discuția)