avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proprire cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proprire cont salariu

Buna ziua,

Am avut un credit de nevoie personale, neachitat la timp, banca a dat creditul catre executor judecatoresc care mi-a pus proprire pe salariu. Dupa aproximativ un an am incetat colaborarea cu angajatorul respectiv, astfel ca am scris un emai executorului si am solicitat un cont in care sa pot plati in continuare aceeasi suma, mentionand ca nu voi mai lucra incepand cu luna urmatoare acolo. Pe 1 august 2016, dupa aproximativ 2 ani de la cele mentionate mai sus, am trimis un emai executorului solicitandu-i situatia soldului si am primit acest raspuns:
"Suma actualizata la data de 30.06.2016 este in suma de 16.109,65 lei, la care se aplica dobanzi si penalitati, totodata va aduc la cunostinta ca creanta dvs a fost preluata conform Contractului de cesiune de cate KRUK, aceasta devenit noul creditor, dosarul de executare ramane deschis la BEJ Doina Safta si dvs veti continua sa faceti plati i acelasi cont de consemnare."

Azi am aflat de la banca ca am proprire pe cont.

Din cate am auzit, ei nu pot da creditul mai departe fara a ma instiinta in prealabil, iar eu nu am fost niciodata, in nici un fel contactata de cei de la Kruk si nici de BEJ pentru a ma informa de faptul ca vor preda dosarul catre Kruk. Nu ar fi trebuit sa ia mai intai legatura cu mine inainte de a pune proprire, avand in vedere ca eu platesc in fiecare luna catre BEJ?
Cel mai recent răspuns: ContSters407900 , utilizator 13:42, 21 Octombrie 2016
Un credit aflat in executare silita poate fi CESIONAT catre o firma de recuperari .

La adresa din contract a fost transmisa notificare de cesiune cu confirmare de primire .

In contractul care l-ati semnat se specifica faptul ca aceasta datorie poate fi cesionata
Multumesc frumos pentru raspuns.
Acum am venit de la banca si se pare ca nu este vorba de acel credit. Ci despre unul din 2009 de la Provident spun ei. Eu nu imi amintesc sa fi facut un credit la Provident vreodata.
Cum pot verifica asta?
Mai exista legea care spune ca se prescrie in 6 ani, in cazul in care chiar am facut creditul?
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
danaianache, utilizator
O datorie se prescrie dupa 3 ani de la ultima plata .

Dar prescriptia poate fi intrerupta si de alti factori .

Ca sa fiu sincer cu dumneavoastra nu cred ca banca va dat informatia corecta ,doar eecutorul sau creditorul va paote spune pt ce datorie ati fost executata .

Prescriptia nu sterge datoria
De la banca mi-au dat doar numele executorului judecatoresc, am sunat la acesta si de aici mi-au spus de Provident.
Cum ar fi mai bine sa procedez?

Cand mi s-a pus proprire pe salariu in 2012-2013, nu mai stiu exact, pentru creditul despre care vorbeam intial, cel de 16000 lei, am fost anuntata de la firma la care lucram si am mers la un avocat. Acesta mi-a spus sa merg sa solicit dosarul meu de la executorul judecatoresc, ca apoi, dupa ce l-am luat si am mers din nou la doamna avocat sa imi spuna ca daca nu luam contact cu executorul datoria s-ar fi prescris in termen 6 luni daca acesti nu ar fi putut sa ma contacteze, deoarece se implineau 6 ani de la ultimul meu contact cu banca...
In acest caz cum ma sfatuiti sa actionez? Este bine sa merg la executorul judecatoresc sa vad despre ce este vorba?


Imi cer scuze, dar nu inteleg "Prescriptia nu sterge datoria", adica teoretic raman inca datoare? Tot aici, pe avocatnet. ro am gasit asta "Prescriptia unei datorii presupune ca, dupa trecerea unui anumite perioada de timp, debitorul nu mai poate fi obligat la plata restantei respective prin mijloace de constrangere garantate de stat. Practic, dreptul de actiune impotriva debitorului se prescrie, adica datornicul nu mai poate fi executat silit. Prin implinirea termenului de prescriptie, orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie"
Si mai am o intrebare: pot face contestatie la executare avand in vedere ca au trecut 7 ani de cand spun ei ca s-a facut creditul?

Alte discuții în legătură

Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)