avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la reîncadrarea pe post, recuperarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la reîncadrarea pe post, recuperarea drepturilor salariale

Buna ziua.

Am castigat in instanța reîncadrarea pe postul de pe care am fost concediat abuziv doar ca intre timp mi-am găsit alt job si am primit notificare de la vechiul angajator să mă prezint la munca luni pe 24 octombrie cel tarziu.Cum trebuie să procedez pentru a refuza legal reîncadrarea fără să mă prezint pentru că nu pot să mă învoiesc de la actualul job si sa nu am surprize.Mentionez ca instanța a dispus si plata tuturor drepturilor salariale doar ca despre acest aspect iar nu stiu nimic.In cat timp trebuie să-mi vireze banii aia?
Cel mai recent răspuns: aba1011 , utilizator 18:22, 21 Octombrie 2016
Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor, incepand cu data de 24.10.2016.

Legea nu prevede in ce termen sa va achite banii , insa daca depuneti o solicitare scrisa la angajator pentru a va plati drepturile salariale stabilite prin hotararea judecatoreasca , iar angajatorul nu va achita aceste drepturi in 15 zile de la data cererii , atunci puteti depune o plangere penalapentru savarsirea infractiunii de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti,prevazuta si pedepsita de art.287 C.pen.

Art. 287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
........
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
........
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am făcut așa astăzi.Va mulțumesc pentru ajutor.
Weekend plăcut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare drepturi salariale neplatite arestideganea arestideganea Buna ziua, Ce procedura urmeaza dupa decizia instantei , finala si executorie, de recuperare a drepturilor salariale neplatite ? Multumesc ! (vezi toată discuția)