avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua, Alina ma numesc. Am depus la judecatorie pentru majorarea pensiei de intretinere a fiicelor mele 2 fete, si ca aceasta sa fie stabilita in mod procentual pentru a nu fi nevvoita sa deschid dosar de fiecare data cand se majoreaza salariul minim pe economie, si fostul meu sot scrie ca raspuns ca este de acord cu majorarea pensiei alimentare dar nu este deacord cu stabilirea pensiei in cuantum procentual deoarece nu are venit fix si nu e angajat si scrie ca nu e deacord nici cu cheltuielile de judecata. Va rog din suflet sa imi dati un sfat , ce sa i raspund la i tampinare, , nu am angajat avocat pentru ca nu imi permit si mai am 8 zile la dispozitie sa raspund
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:08, 23 Octombrie 2016
Ati cerut cheltuieli de judecata? Daca nu aveti avocat, ce cheltuieli de juidecata aveti, 20 de lei ?

deoarece nu are venit fix

tocmai ca nu are venit fix, de ce ar plati in suma fixa pensia ?
Sa plateasca raportat la cat castiga, nu mai putin de salariul min pe ec.
Intampinarea o croiti pe ce scrie el, e raspunsul dvs la ce a scris el in instampinare.
In raspunsul la intampinare pe care-l formulati, scrieti ca va pastrati cererea de a se stabili pensia ca procent din venitul minim pe economie (eu am obtinut asta cand am cerut) si cam atat, oricum cheltuielile de judecata (daca ati depus chitante in dosar) ii vor fi puse in sarcina in caz ca vi se admite cererea si in mod normal nu ar avea de ce sa nu se admita.
Trebuie să scrieţi că cereţi stabilirea pensiei de intreţinere în cuantum de 1/6 din venitul său lunar pentru fiecare copil, dar nu mai puţin de 33% din venitul minim net pe economie.Este necesar să specificaţi acest lucru, altfel, există următoarele posibilităţi:
1.dacă se stabileşte 33% din venitul minim net pe economie, chiar dacă se angajează, îi rămâne aceeaşi obligaţie
2.dacă se stabileşte 33% din venitul său lunar, poate să nu plătească, fiindcă nu are loc de muncă cu contract legal sau se prezintă cu un contract de muncă parte time şi plăteşte 33% , mai puţin decât 33% din venitul net pe economie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)