avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat constatator al nasterii nascutului viu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat constatator al nasterii nascutului viu

in urma cu cateva zile am vizualizat o filmare video in care o persoana se prezenta ca fiind fiinta vie si nu persoana fizica, asta in urma unei cereri formulate la starea civila pentru a i se elibera o copie conforma cu originalul a certificatului constatator de nascut viu si impreuna cu UCC 3-305 (codul comercial valabil la nivel global) acesta din urma explicand ca certificatul de nastere eliberat de starea civila imediat dupa nastere nu este valabil deoarece acesta a fost facut fara acordul noului nascut, noul nascut nu a fost in masura sa inteleaga limbajul, sau sa fie capabil sa il inteleaga. Drept urmare 99.9% din persoanele fizice inregistrate la starea civila sunt inregistrate in mod abuziv si drept urmare pot sa renunte la acest statut.
Acestea fiind spuse, noi fiinte vii drept urmare celor relatate mai sus nu suntem obligate sa raspundem la legile comerciale create de catre statul Roman sau de alte legi comerciale mondiale. Drept urmare vom raspunde legilor universale ale naturi care spun ca noi fiinte vii avem drepturi depline pe acest pamant (dreptul la adapost, hrana, sanatate, libera circulatie, etc )
Inteleg ca uni considera ca aberez poate, acuma nu stiu in ce masura considerati dumneavoastra cititorii, consilieri juridici si avocati ca acest lucru este adevarat insa am vazut cu ochi mei cum o "fiinta vie" a fost eliberata in plina instanta in diverse tari deoarece judecatorul nu i-a mai putu face nimic in momentul in care acesta sa declarat fiinta vie, care raspunde legilor universale si nu celor comerciale, si nu recunoaste statutul de persoana fizica acest titlu fiindu-i atribuit in mod abuziv/fraudulos in momentul in care parintii acelei persoane au fost indrumate sa mearga la starea civila sa inregistreze copilul eliberandu-se certificatul de nastere si tot odata statutul de persoana fizica, copilul neputand sa-si exprime acordul sau dezacordul la acest statut.
Intrebarea mea vine cam asa, si raspunsul se gaseste undeva in legile anilor 1850 dinaintea mari uniri a Moldovei, |Transilvaniei si Tari |Romanesti:
-Care sunt aceste legii?
-Unde pot fi ele gasite?

Multumesc anticipat
cu respect Hojda dorin
Cel mai recent răspuns: dorinhojda , utilizator 23:59, 26 Octombrie 2016
Cred ca ati vizionat un film SF.

Este evident ca orice copil nascut viu, trebuie inregistrat si devine automat o persoana fizica!
Pana la 14 ani se considera ca nu are capacitate de a decide deoarece nu are un discernamant complet si parintele (tutorele) raspunde pentru fpatele si actiunile sale, iar de la 14 ani la 18 ani are un discernamant diminuat avand capacitatea de a raspunde numai pentru anumite fapte si actiuni.

Legea starii civile a fost emisa in 1950. Pana la acel moment inregistrarile nasterilor copiilor se faceau intr-un registru la biserica de care apartineau cu domiciliul fie parintii (daca nasterea s-a facut acasa) fie spitalul , daca nasterea s-a facut la spital.
Cel a carui nastere nu e inregistrata, adica ar avea doar certificatul constatator al nasterii , nu are niciun drept, nu scoala, nu munca, nu sanatate, care libera circulatie cand nu se poate ligitima ca sa iasa din tara ? Nu poate semna niciun contract de ce-o fi el, nu poate avea permis de conducere, nu se poate casatori civil, etc, etc


cum o "fiinta vie" a fost eliberata in plina instanta in diverse tari deoarece judecatorul nu i-a mai putu face nimic in momentul in care acesta sa declarat fiinta vie, care raspunde legilor universale si nu celor comerciale,


O fi constatat ca nu poate raspunde penal ca e dus, si l-or fi internat.

in privinta infractiunilor se gasesc solutii si in aceste cazuri de " fiinte vii" sa raspunda penal, nu se impiedica instanta penala de un act de identitate.

Dvs sau altii ar dori sa urmeze procesul invers pt a anula certificatul de nastere ca sa ramaneti doar cu cel constatator.
Pe scurt, nu veti reusi ceea ce e bine, in interesul dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi spuneti ca declaratia uniersala a drepturilor oamenilor este conditionata de inregistrarea in sistem, rromi erau tratati in spitale si daca nu aveau buletin chiar faptul ca nu aveau nici un fel de act de identitate puteau sa circule fara retinere conform cu declaratia universala a drepturilor omului, cititi-va drepturile oameni buni, NU NE TREBUIE BULETIN SA CIRCUL IN ALTA TARA, NU AM NEVOIE DE BULETIN SA CUMPAR SAU SA VAND, deci pot sa traiesc si fara buletin foarte bine, nu inteleg de ce sa trebuiasca sa fie inregistrat, ma ia statul pe sus? imi ia copilul? nu inteleg
Ca vreti sau ca nu vreti, cei care se nasc vii in Romania din cel putin un parinte cetatean roman sunt cetateni romani prin nastere (plus copiii gasiti in Romania si ai caror parinti nu sunt cunoscuti). Chestia de mai sus ca l-or fi gasit iresponsabil si l-au internat fortat la psihiatrie nu este o gluma.

Neindeplinirea obligatiilor legale de catre parinte se pedepseste, plus ca poate avea efecte nefaste pentru copil. De ex. daca se pune problema al cui e copilul, cum demonstrati ca ar fi copilul dvs., din moment ce dvs. in mod oficial apareti ca neavand copii? Daca e considerat copilul nimanui si este luat la orfelinat? Sau cum il inscrieti la gradinita sau la scoala? Cum primiti alocatie pentru copil, daca acel copil nu exista in scripte? Cum se va legitima acel copil in momentul in care ar trebui sa aiba acte de identitate? Daca el pretinde ca este o persoana care nu exista in acte, nu va fi considerat la maturitate drept spion nord-coreean si anchetat de serviciile de contrainformatii?

Pe urma, faptul ca cineva nu a avut niciodata acte nu-l scuteste de rigorile legii. Este silit la fel cu orice alt locuitor al Romaniei (cetatean roman, strain sau apatrid) sa respecte legile romanesti si nu se poate scuza cu "Pai eu nu pot fi vinovat de furt/vandalism pentru ca eu n-am avut niciodata acte."

Pentru o miscare de tipul asta din SUA intrata in vizorul FBI pentru pericol de terorism vedeti [ link extern ]

De ex. in ultimii 10 ani in SUA extremistii fundamentalisti crestini au omorat mai multi oameni decat teoristii muslumani.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
tgeorgescu, utilizator
dorinhojda a scris:

imi spuneti ca declaratia uniersala a drepturilor oamenilor este conditionata de inregistrarea in sistem, rromi erau tratati in spitale si daca nu aveau buletin chiar faptul ca nu aveau nici un fel de act de identitate puteau sa circule fara retinere conform cu declaratia universala a drepturilor omului, cititi-va drepturile oameni buni, NU NE TREBUIE BULETIN SA CIRCUL IN ALTA TARA, NU AM NEVOIE DE BULETIN SA CUMPAR SAU SA VAND, deci pot sa traiesc si fara buletin foarte bine, nu inteleg de ce sa trebuiasca sa fie inregistrat, ma ia statul pe sus? imi ia copilul? nu inteleg



Buletinul de identitate este dovada ca existati.
Fara a detine acel document, practic nu aveti cum sa dovediti ca existati.

Puteti circula oriunde, dar nu puteti avea niciun drept. Drepturile si obligatiile le au cetatenii care pot dovedi ca exista. Fara un document valabil nu puteti demonstra acest lucru.

Puteti "trai fara buletin foarte bine" dar nu puteti sa solicitati drepturi de la statul roman sau oricare alt stat, daca nu va puteti legitima si nu puteti face dovada existentei dvs.

Din pacate, pentru dvs. aceasta teorie era valabila acum cateva mii de ani in urma cand nu exista scrierea si cand populatia globului era mai putina... probabil undeva pe vremea lui Noe... Chiar si pe vremea lui Decebal, exista un sistem de inregistrare a populatiei si o modalitate de a face dovda existentei acelei persoane.

... cred ca v-ati nascut prea tarziu, mult prea tarziu , pentru a dori in epoca actuala sa traiti fara acte de identitate. :)

Alte discuții în legătură

Cnp paul 1 paul 1 CNP-ul este relativ recent, introdus, pe ascuns, pe vremea lui Ceaușescu. De ce nu se mai emit, astazi, documente de identitate fără CNP? Suntem ființe ... (vezi toată discuția)
Copie certificat constatator nascut viu cryscry cryscry Este cu putinta ca eu numitul Cristian Dinu - 35 ani - nascut in sector 1 sa-mi obtin copie dupa certificatul de nascut viu de la un serviciu de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pot ridica eu,de la Starea Civila,certificatul de nastere al nepotelului meu,nascut pe 18.10.2011. si ce acte ami ... (vezi toată discuția)