avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ?

Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
Cel mai recent răspuns: albuemanoil , utilizator 13:03, 25 Octombrie 2016
Nu formulati corect intrebarea.
Daca este vorba ca as. prop. ca si entitate, poate folosi proprietatea comuna in anumite conditii.
Daca as. prop. este pe o singura scara, activitatea as. prop. se poate desfasura intr-un spatiu al scarii respective (prop. comuna), fara nicio problema sau cost. Va trebuie doar aprobarea AG in acest sens.

Daca as. prop. gestioneaza un bloc cu doua sau mai multe scari, as. prop. isi va desfasura activitatea intr-un spatiu dintr-o scara, dar atunci in AG discutati si aprobati functionarea as. prop. in acel spatiu (sediu/casierie/magazie). In acest caz se poate discuta ca acel spatiu (de care prop. din acea scara nu pot beneficia), sa fie atribuit as. prop. in conditiile incheierii unui contract de inchiriere, iar contravaloarea contractului sa intre in fondul de reparatii doar al scarii din care face parte spatiu ocupat de as. prop.
Cred ca ati prins ideea!
Ce spuneti dvs este CORECT SI DE BUN SIMT....numai ca A P refuza o astfel de solutie .
Buna seara! A administra si gestiona inseamna si a inchiria, concesiona etc.Cred ca ar fi un nonsens ca o asociatie sa isi inchirieze propria proprietate comuna cat timp aceasta are dreptul sa o concesioneze unui tert. Si chiar daca ar face acest lucru nu se poate ca banii proveniti din inchiriere sa fie folositi doar de o singura scara, in cazul cand sunt mai multe scari. Banii proveniti din inchirierea proprietatii comune sunt folositi de Asociatie pt. repararea propietatii comune indiferent de locatia spatiului inchiriat. Acest lucru se poate face daca fiecare scara se constituie in Asociatie de Proprietari in conditiile legii. Toate cele bune!
trebuie sa precizam un lucru ! proprietatea comuna nu apartine asociatiei de proprietari ! proprietatea comuna apartine proprietarilor din condomeniu! persoana juridica numita asociatie de proprietari nu detine in proprietate proprietatea comuna !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
Asocierea intr-un condominiu este determinata de existenta proprietatii comune, indivizibil legata de existenta proprietatilor individuale detinute de proprietari.Asociaţia de proprietari constituie forma de organizare si de reprezentare a intereselor tuturor proprietarilor, legate de întreţinerea, funcţionarea, dezvoltarea si exploatarea proprietăţii pe care o deţinem în comun. In ceea ce priveste inchirierea, concesionarea sau folosinta acestei proprietati conform legii este suficient ca 50 plus 1 din proprietari sa decida asupra acestuin fapt. Asa cum am spus este un nonsens sa-ti inchiriezi tie insusi un lucru pe care-l administrezi atat timp cat il poti folosi gratis( vezi legea 230/2007 art. 39). O poti face unui alt proprietar, sau tert iar chiria poate fi folosita pt.reparatia proprietatii comune si ma repet A INTREGULUI CONDOMINIU, astfel se incalca Acordul de asociere si Statutul Asociatiei. Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de libera asociere (constitutional) se respecta in romania? ContSters184021 ContSters184021 Dupa desfiintarea C.A.P.-urilor si reconstituirea prin titlurilor a proprietatilor individuale asupra terenurilor, apare Legea 230/2007 (a asociatiilor de ... (vezi toată discuția)