avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Buna seara , am urmatoarea problema: s-a dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui si s-au stabilit urmatoarele cote :2/8 mamei , 3/8 eu (fiu) si 3/8 fratele (decedat) ai carui mostenitori sunt sotia si fiica.
Intrebare : Mostenitorii fratelui pot sa renunte la mostenire dupa ce s-a incheiat actul de mostenitor ?
Multumesc anticipat .
Nu. Dupa ce s-a incheiat actul de mostenitor nu mai pot renunta.
Dar, pot sa vanda, sa doneze / sa cedeze cu titlu gratuit cota de mostenire stabilita prin certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ancamate ancamate Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - un titlu de proprietate (pentru un teren) eliberat pe numele a doi frati (F1 si F2), ambii decedati. - Mostentori (M1 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul ... Eli05 Eli05 Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul tatălui nostru , S- a făcut o succesiune dupa deces tata , în care am fost inclusa eu ca fiica ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)