avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in urma unei agresiuni suferite la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in urma unei agresiuni suferite la locul de munca

Buna ziua. Am o problema de fapt cred ca mai multe dar sa vedem, deci: sotul meu era angajat cu contract intr-un stat membru UE , domiciliul il are in Romania, in luna septembrie se afla in tranzit in Italia unde un alt ,,coleg,, a tinut musai sa-i rupa capul si aproape a reusit. A fost internat la serviciul urgente , spitalizat, operat. Intre timp a fost anuntat ca este concediat. A primit instiintare ca este concediat de pe data de 29 sept 2016 , el a fost internat de pe 25 sept pana pe 4 oct 2016. Concediu Medical nici vorba, nici nu stim de unde sa cerem asa ceva, in Romania nu figureaza ca asigurat , plata catre casa de sanatate s-a facut catre statul in care lucra. Colegul bataus e inca la munca, sotul meu e in pat cu dureri in urma traumatismelor cranio cerebrale si a interventiei avute. Deci: nu stiu nici ce sa intreb , dar spuneti-mi va rog noi ce drepturi avem , in afara de a lua bataie de la care e mai tare .Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Violeta68 , utilizator 15:32, 23 Octombrie 2016
Sotul dvs poate depune plangere penala pentru savarsirea unei infractiuni - de exemplu, lovire, vatamare corporala .

C.i.m. cu ce angajator l-a semnat, din tara sai strainatate?
Am depus plangere si in Italia si in Romania cand am ajuns in tara, contractul este semnat cu angajatorul din tara respectiva, nu prin intermediari.
Am vrea sa stim daca poate beneficia de medical, de unde se scoate, de plata zilelor cat a fost internat , de ce ar trebui sa facem , daca concedierea nu e dreapta, unde sa ne adresam , uf...am zis eu ca sunt multe. Multumesc anticipat.
1. In Italia, inainte de a se adresa instantei, lucratorul are posibilitatea de a recurge la forma de solutionare a litigiului pe cale amiabila pe care o considera cea mai potrivita, putand opta pentru realizarea:
– Tentativei de conciliere in fata Comisiei de Conciliere din cadrul Directiei Provinciale de Munca;
– Tentativei de conciliere sindicala;
– Arbitrajului:
– Arbitraj realizat de catre Comisia de Conciliere din cadrul Directiei Provinciale de Munca,
– Arbitraj prevazut in Contractul Colectiv de Munca,
– Colegiul de conciliere si arbitraj pe cale amiabila,
– Clauza de arbitraj.
– Tentativei de conciliere efectuate in cadrul Comisiei de Autentificare a Contractelor de Munca;
– Concilierii monocratice.

De asemenea , se poate lua legatura cu Biroul ataşatului pentru probleme de muncă din Italia
Via Nicolò Tartaglia n.36, 00197 Roma
tel: (0039) 06 806 96 326;
e-mail: roma.social1@mae.ro

2. Dacă un cetăţean român, ori din alt stat european, lucrează legal în Italia beneficiază de dreptul la tratament egal şi deplină egalitate în drepturi şi obligaţii ca şi cetăţeanul italian.
In acest caz, pentru a se beneficai de concediu medicalsotul dvs trebuia sa se inscrie la Serviciul Sanitar Naţional.

Pentru acest lucru, trebuie sa se informeze la INPS - Istituto Nazionale della Previdenza Sociale,centrul regional de care apartine.
Cred ca undeva am gresit eu, in Italia a fost doar in tranzit, este sofer si acolo facea pauza, contractul de munca este incheiat cu o societate de transport malteza cu sediul in Malta.Banuiesc ca procedura este asemanatoare , probabil, si daca as obtine ca si in raspunsul Dv. precedent detalii despre unde si cui sa ne adresam as ramane profund indatorata.Mii de multumiri.

Alte discuții în legătură

Litigiu firma recrutari forta de munca in italia laur77ro laur77ro Bună ziua. Vă adresez o întrebare care privește o altă persoană apropiată. În urmă cu o lună s-a adresat unei firme de recrutări, care i-a și ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez tfr dupa ce am lucrat 6 ani in italia la aceeasi coperativa ? 21elena21 21elena21 In anul 2009 septembrie am inceput sa lucrez in Italia la o coperativa agricola cu contract pe perioada determinata . Primul contract a fost pe 5 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj - italia Elof Elof Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru urmatoarea problema. Tatal meu are 55 de ani si lucreaza in Italia cu contract de munca, de ... (vezi toată discuția)