Buna ziua. Am o problema de fapt cred ca mai multe dar sa vedem, deci: sotul meu era angajat cu contract intr-un stat membru UE , domiciliul il are in Romania, in luna septembrie se afla in tranzit in Italia unde un alt ,,coleg,, a tinut musai sa-i rupa capul si aproape a reusit. A fost internat la serviciul urgente , spitalizat, operat. Intre timp a fost anuntat ca este concediat. A primit instiintare ca este concediat de pe data de 29 sept 2016 , el a fost internat de pe 25 sept pana pe 4 oct 2016. Concediu Medical nici vorba, nici nu stim de unde sa cerem asa ceva, in Romania nu figureaza ca asigurat , plata catre casa de sanatate s-a facut catre statul in care lucra. Colegul bataus e inca la munca, sotul meu e in pat cu dureri in urma traumatismelor cranio cerebrale si a interventiei avute. Deci: nu stiu nici ce sa intreb , dar spuneti-mi va rog noi ce drepturi avem , in afara de a lua bataie de la care e mai tare .Va multumesc anticipat.
1. Angajaţii care consideră că au fost concediaţi pe nedrept sau că au fost discriminaţi se pot adresa Departamentului pentru Relaţii Industriale şi Ocupare a Forţei de Muncă („Department of Industrial and Employment Relations”), sindicatului de la nivel de unitate şi/sau să solicite consultanţă juridică pentru a se adresa instanţei („Industrial Tribunal”).
Date de contact utile:
Department of Industrial and Employment Relations (DIER)
121, Triq Melita
Valletta VLT2000
Telephone: 21224245/6
Fax: 21243177
E-Mail: noel.vella@gov.mt
2. Pentru detalii privind concediul medical,va puteti adresa Departamentului de Securitate Socială
38 Ordinance Street, Valletta - CMR 02.
Tel: (+ 356) 2590 3000
Fax: (+ 356) 2590 3001
Legislatia muncii
Costiana
As dori sa stiu daca-mi pot recupera drepturile banesti ce-mi revin pentru o concediere abuziva. Am avut un contract de munca cu un angajator italian si detin ... (vezi toată discuția)