avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare permis + amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare permis + amenda auto

am luat amenda si mi s-a luat permisul pe motiv ca am iesit cu spatele dintr-o parcare ,situata pe o strada cu sens unic. Asezarea unui loc de parcare este in unghi de aprox . 45 grade fata de axa drumului cu acces in sensul de circulatie. Acesta a fost motivul ptr. care am iesit cu spatele , iar ca sa fi fost pozitionat invers ( sa intru cu spatele - cum ar fi normal) trebuie sa faci multe manevre , fiind imposibil - circulatie mare si str. ingusta. La fel ca mine parcheaza si fac manevra de iesire toata lumea, dar a cazut magareata pe mine. As contesta procesul verbal si inclusiv sanctiunile, dar nici nu stiu daca pentru asa ceva se ia carnetul. Vreau un sfat privind sansa de castig si mai ales ce argumente sa folosesc pentru combaterea PV. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Morar , Evaluator 22:40, 25 Octombrie 2016
Formulati si depuneti in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie.Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii faptei.
Dupa depunerea plangerii contraventionale solicitati printr-o cerere scrisa eliberarea unui certificat de grefa cu care va prezentati la politie si va recuperati permisul de conducere pana la solutionarea plangerii contraventionale.
Plangerea contraventionala trebuie sa fie temeinic argumentata atat in fapt, cat si in drept pentru a avea sanse de castig.
Daca motivarea plangerii este temeinica aveti sanse de castig.
ing. Ioan Ciobanu
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de circulatie Armeanu M Armeanu M Cum se face contestarea unui proces verbal de circulație, și ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)