avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma ameninta ca ma scoate afar din casa si ca ma bate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma ameninta ca ma scoate afar din casa si ca ma bate

buna ziua. am o problema si daca se poate sa ma lamuriti cu unele probleme. momentan stau in casa parintilor. din cauza unor neintelegeri intre mine si tatal meu, acesta ma ameninta ca ma scoate afar din casa si ca ma bate. totul a inceput ca vrea sa imi controleze viata la 26 de ani si nu ma lasa sa iau decizii, tot timpul ma critica si nu am mai rezistat sa fiu privata de independenta. mpmentan am niste probleme si nu m-am angajat, dar nu am depins de el financiar sa ii cer lui bani, desi el asta sustine. ma ajuta cu o singura probleme ca nu platesc alte taxe, stand acasa. si nu consider ca ma intretine el, venitul il am din alta parte si dupa ce imi voi rezolva problemele ma voi angaja. dar ma ameninta ca ma scoate afar din casa si chiar m-a amenintat cu bataia, ridicand pumnul asupra mea. cearta s-a agravat si problema este ca nu vreau sa ma las intimidata de amenintarile lui si cu atat mai putin sa plec din casa si am spus ca eu stau in casa de partea mamei iar pe el l-am renegat ca parinte. sora mea a fugit de acasa cand a fost majora tot din cauza caracterului lui, iar eu nu vreau sa fug. a spus ca ma da in judecata ca sa ma scoata afar din casa. as dori sa va intreb cam ce drept am eu in fata lui in casa, daca stau de partea mamei? poate sa imi deschida proces? si ce trebuie sa fac eu legal in cazul in care devine violent si ma bate? cu mama ma inteleg bine si cu sora si de multe ori vroia sa o scoata si pe mami afarra din casa dar mami l-a acceptat asa cum e el pentru conceptul de familie. daca e sa ne scoata afara din casa poate sa ne scoata pe amandoua? ei sunt casatoriti de 28 de ani. doctorul spune ca are niste probleme psihice ca tremura si nu face fata la efort, de aia nu poate sa se angajeje nici unde,acum lucreaza part-time fara contract ca nu poate. ma pot folosi in vreun fel de aceasta situatie? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:16, 28 August 2009
Povestea d-voastra. este cumplita.
Daca nu va intelegeti cu tatal si este imposibil acest lucru, solutia nu este cea a implicarii politiei ori a instantei de judecata.
Insa, daca va agreseaza fizic....sunati la 112!
Daca are probleme de sanatate, tatal d-voastra. cautati sa-l internati undeva pentru tratament, ori fortati nota pentru al evacua d-voastra din imobil....
Sitiuatie delicata din pacate din ce in ce mai des intalnita .Fara o hotarare definitiva si irevocabila ,nu poate sa va scoata afara din casa.In baza documentelor medicale care sa ateste afectiunile de care lsufera,atat dvs ca si mama dvs puteti sesiza politia in raza careia domiciliati de comportamentul agresiv si violent pe care il manifesta tatal dvs.
Totodata perioada cat urmeza sa domiciliati impreuna este de preferat sa va retineti a raspunde cu aceiasi moneda ,ca sa evitati incidente cu consecinte neprevazute.
multumesc pentru raspunsuri. nu vreau sa il scot afara din imobil ca nu voi locui aici dar nici sa plec ca ma da el afara. vroiam sa stiu in cazul in care se duce la un avocat cum ma pot apara eu si sa stiu la ce sa ma astept. vroiam sa stiu ce drepturi am eu daca stau din partea mamei ca practic eu nu am nici o mostenire si asta il face sa creada ca e dumnezeu si are drepturi nelimitate asupra mea. indiferent de situatie eu nu plec afar din casa chiar daca este violent. (l-am avertizat ca daca da in mine chem politia, nu se astepta sa il infrunt asa). eu vreau doar sa mi se respecte deciziile si sa imi ignore prezenta asa cum il ignor eu pe el. dar totusi vreau sa fiu cu ceva pasi inaintea lui.
buna seara! eu sunt sora utilizatorului 12345678 si vreu sa spun ca eu de la 19 ani am fugit de acasa in alt oras din cauza tatlui si m-am descurcat singura o vreme. acum oficial m-am impacat cu parintii de dragul mamei. eu nu sunt o fire care sa creeze un scandal. de multe ori cand facea tatal scandal...earm foarte calma si asteptam momentul sa plec. eu acum locuiesc cu viitorul sot dar as vrea sa-l scot din casa...pentru ca, daca ma mut si eu inapoi acasa vor fi 4 persoane impotriva tatalui meu. el este mostenitorul principal dar nu mi se pare normal sa iasa 4 persoane din casa si sa steie el intr-o casa asa mare. mai bine il dam noi afara si stam noi. nici nu stiu ce drept are mama din casa daca baga divort. si nu stiu cum am putea sa-l declaram nebun ca el, clar este bolnav psiic. Chiar doctorul de familie a spus ca s-a imbolnavit pe baza nervoasa. va rugam sa ne ajutati sa stim cum sa ne pregatim. Multumesc!
sister+123..aveti dreptate ,dar ganditi-va ca poate,poate comportamentul se datoreaza si afectiunilor care le are.Nimeni pana acum ,nu a contestat suferinta dvs ,sunt useri ,care abia asteapta astfel de teme pentru a-si manifesta oprobiul impotriva acelora care doresc liniste si o viata decenta.Sister poate prin plecarea dvs ,a-ti facilitat impunerea comportamentului agresiv din partea tatalui..Daca ramaneai in locuinta ,facand front comun cu mama si sora,reduceati posibilitatea manifestarilor agresive.Contactati medic de familie sau specilist si poate va recomanda tratament.,eventual unitate de profil.Apreciez ca trebuie sa aveti maturitatea sa dispuneti masura cea mai buna ,astfel ca peste ani sa nu va para rau sau sa va fie rusine de masura adoptata.Vedeti ca sunteti fete si peste ani ve-ti avea copii,care pot sa va intrebe amanunte despre bunicii lor.Este intradevar o situatie disperata care trebuie solutionata cu multa gentilete ,cu multa logica si suflet pentru a incerca multumirea tuturor,daca se mai poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl alcoolic ne amenință pe mine și pe mama că ne dă afară din casă. ce e de făcut într-o asemenea situație? throwawayaccount throwawayaccount Buna ziua! Am niste probleme in familie cu tatal meu si nu stiu ce sa fac. Stau intr-un apartament care e pe numele tatalui meu impreuna cu mama si el. Mai ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie weedmastersr weedmastersr Buna ziua! Am nevoie de sfaturi legale in privinta unei probleme foarte dificile si dureroase. Tatal meu este o persoana care abuzeaza pe ceilalti membri ai ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca exista temei juridic intr-o problema pe care o am cu tatal meu RoxanaCristescu RoxanaCristescu Buna ziua! De ceva timp am o problema cu tatal meu si m-am gandit la moduri in care sa o rezolv. Vreau sa precizez ca sunt majora, am 21 de ani, studenta. De ... (vezi toată discuția)