avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune in perioada CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune in perioada CIM perioada determinata

Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?!
Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 27 Octombrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 2230/1969
Art. 1.
Predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se face între gestionarul care predă şi cel care primeşte, pe baza dispoziţiei scrise a conducătorului organizaţiei socialiste. În dispoziţie se vor arăta: gestiunea care se predă, numele şi prenumele gestionarilor şi ale persoanelor care, conform prezentei hotărîri, participă la operaţia de predare-primire, precum şi locul, ziua şi ora începerii acestei operaţii.
.....

Art. 2.
Gestionarul, în cazul în care este împiedicat să efectueze personal predarea, poate desemna o persoană care consimte să-l reprezinte la această operaţie; pentru unităţile Ministerului Forţelor Armate, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Consiliului Securităţii Statului, reprezentantul gestionarului trebuie să fie un angajat al unităţii respective. Gestionarul sau reprezentantul său va fi încunoştiinţat în scris despre locul şi timpul stabilit pentru predare.

În cazul în care gestionarul sau reprezentantul său nu se prezintă la locul şi timpul stabilit, predarea se face în numele gestionarului de către un angajat desemnat în acest scop de conducătorul organizaţiei socialiste.

.....

In situatia in care refuza predarea , in conditiile mentionate mai sus, salariatul respectiv risca sa fie sanctionat disciplinar de catre angajator.
Dar daca cel care primeste gestiunea, nu a primit/semnat nici un document cum ca ar fi gestionar - se mai aplica?!
Atunci cui i se preda gestiunea , daca nu a fost numita o alta persoana?
Situatia este asa: intr-un magazin exista 1 sef de magazin, 1 gestionar pe receptie, un casier/gestionar care lucreaza pe casa de marcat si 2 consilieri de vanzari.
Seful de magazin este angajat nou cu CIM Determinat de 1 luna - se face inventar de predare-primire iar pe listele de inventariere apare la rubrica "Gestionar" desi nu i se specifica in fisa postului/contract ca ar fi gestionar.
Intrebarea se pune, noul sef de magazin este obligat sa semneze fisele de inventar la rubrica "gestionar" sau ar trebui sa semneze la rubrica "comisie" - noul sef de magazin venind din extern de 2 sapt?
Din cate cunosc : Lista inventar este intocmita in doua exemplare la locurile de depozitare, pe gestiuni si conturi de materiale, marfuri si ambalaje si este semnata de catre membrii comisiei de inventariere, de catre gestionar si contabilul care tine evidenta gestiunii de stocuri.

În cazul predarii-primirii gestiunii de stocuri, listele de inventariere sunt intocmite in trei exemplare, cate un exemplar pentru gestionarul care preda, un exemplar pentru gestionarul care primeste, iar un exemplar pentru serviciul de contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare Misogina Misogina Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate semna -predarea primirea de gestiune dintre angajat si angajator cu data ulterioara incheierii CIM pe durata ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestionar la gestiuni materiale carmen1975 carmen1975 Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile ... (vezi toată discuția)