avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea părţilor, c.i.m., funcţionează între mine, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea părţilor, c.i.m., funcţionează între mine, salariat şi plătitorul de salarii B, chiar dacă angajatorul A a fost radiat din Registrul Comerţului ?

Sunt în următoarea situaţie :
Am lucrat simultan, cu c.i.m. pe durată nedeterminată, la doi angajatori : la angajatorul A între orele 07-15 şi la angajatorul B între orele 15-23.
Am încheiat c.i.m. cu angajatorul A, la care a semnat ca plătitor de salarii, angajatorul B.
Am încheiat alt c.i.m. cu angajatorul B, la care a semnat ca plătitor de salarii, - angajatorul B.
Plata a fost negociată şi convenită ca pachet salarial, format din : cazare, mâncare, transport, diurnă şi plată în bani. Plata în bani, a fost oprită garanţie în bani, de plătitorul de salarii - B, cu ridicare la termen fix, de zece ani de la data angajării, purtătoare de dobândă fixă, de 3%/an.
Toată plata de până acum pentru cazare+mâncare, transport+diurnă, a fost făcută de angajatorul B, care, pe de altă parte, este şi plătitor de salarii pentru angajatorul A.
Termenul de solicitare/eliberare a garanţiei în bani, reţinută de B (angajator într-un c.i.m. şi plătitor de salarii în alt c.i.m.) s-a împlinit, în 18.10.2016.
Angajatorul A, a fost în faliment, - nu a predat nici un înscris al societăţii comerciale, lichidatorului judiciar, procedura falimentului s-a închis iar angajatorul A, a fost radiat din Registrul Comerţului.
Întrebări :
1.În litigiul de muncă, în care mă aflu (înaintea primului termen) îl poate obliga instanţa de judecată pe B, în calitatea sa, de plătitor de salarii, - conform c.i.m. încheiat cu angajatorul A, - să-mi achite garanţia în bani, dobânda fixă, de 3%/an şi penalităţile de întârziere, chiar dacă angajatorul A nu mai este înscris în Registrul Comerţului ?
2.Adică, legea părţilor, c.i.m., funcţionează între mine, salariat şi plătitorul de salarii B, chiar dacă angajatorul A a fost radiat din Registrul Comerţului ?
3.Este suficient de invocat art. din c.i.m.-ul încheiat de mine, salariat gestionar cu angajatorul A şi cu plătitorul de salarii B ?

Mulţumesc !

Alte discuții în legătură

Obligarea angajatorului la restituirea garanţiilor de bună execuţie, într-o perioadă mai mare de trei ani, de la concedierea netemeinică, dar până în termenul stipulat de părţi, în c.i.m. viktorV viktorV 1) În cazul în care angajatorul şi salariatul, au fost de acord să prevadă în Contractul individual de muncă, încheiat în 18.11.2006, pe de o parte, ... (vezi toată discuția)
Cum funcþioneazã vechimea în muncã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei ... (vezi toată discuția)