avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decadere din drepturi a unui parinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decadere din drepturi a unui parinte

Buna ziua
Sunt in proces de divort ptr ca nu s a putut rezolva la notar..sotul nefiind de acord cu divortul.Au avut loc doua termene..la ambele sotul neavand avocat si nici martori.A fost de acord cu incredintarea minorului mie si imi amintesc vag ca avocata mea a spus in timpul procesului k il decade din drepturi ptr ca nu a depus la dosar nici un document..el neavand servici.Judecatorul a spus o data cand se va pronunta solutionarea divortului.Mai are dreptul(fostul sot) sa conteste hotararea de divort?Sau ce se mai poate intampla..mai exista alt termen?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 08:14, 30 Octombrie 2016
pe intelesul dv, divortul nu inseamna si decaderea din drepturi parintesti. probabil ca veti castiga si custotdia copilului, dar tatal are drepul sa-si viziteze copilul. are dreptul sa conteste hotararea cu privire la divort si la custodie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
codulmuncii, utilizator
Bineinteles ca, sotul dvs. are dreptul sa utilizeze caile de atac ordinare si extraordinare.Faptul ca nu are servici si nu a depus nici un act la dosar nu sunt motive temeinice si legale ptr.a fi decazut din drepturile parintesti.
Buna ziua,
Sotil are dreptul sa promoveze apel si recurs in termen de 30 de zile de la comunicarea sentintei (de cand va vine acasa).
Ce are faptul ca nu are serviciu si nu a angajat avocat cu drepturile parentale sau cu dreptul de a-si vedea copii? ESTE SI RAMANE TATAL LOR chiar daca acum dumneavoastra sunteti suparata pe el sau chiar daca v-ati recasatorit deja.
Avocatul dumneavoastra nu cred ca a spus "ca il decadere din drepturile parentale". Nu poate ea si nici nu avea cum sa ceara asa ceva. Probabil a solicitat altceva dar cum partea cu memoria e mai grea, .....
Oricum, nicio instanta nu ar admite decaderea unui parinte cu exceptia situatiilor clar si limitativ prevazute de Codul Civi.
A spus instanta (doamna aceia care statea in fata dumneavoastra, cu fata la dumneavoastra, in spatele unui birou si va asculta, ca a ramas in pronuntare? Sau si aici memoria va joaca feste?
Cand acea doamna, care se cheama doamna presedinte sau doamna judecator, spune ca ramane in pronuntare, atunci se termina acea faza a dosarului.
Apropos de maretele dorinte ale dumneavoastra, invatati sa scrieti corect gramatical in limba romana chiar daca acest lucru e mai greu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
domnul avocat Av. Gabriel Klein Kiritescu, probabil ca fostul sot al doamnei nu era unul ideal, dar nu pot sa nu :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D la raspunsul pe care l-ati dat. Scuzati-ma va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drepturi parintesti costy75 costy75 salut..sunt divortat si am doi copii din fosta casatorie.eu sunt stabilit in anglia,iar copii mei sunt incredinta-ti mamei prin hotarire judecatoreasca.A-mi ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi Mada3108 Mada3108 Bună ziua. In aprilie 2021 am lăsat copiii la tatal lor pt ca am plecat la munca in străinătate, cu contract. Avem custodie comuna iar copiii au domiciliul ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti a tatalui sepino1979 sepino1979 Am fost casatorita cu un cetatean ucrainian de care am divortat in 2004.In urma divortului copilul nostru(10 ani)mi-a fost incredintat mie.De cand am divortat ... (vezi toată discuția)