avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte vânzare cumpărare teren- moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte vânzare cumpărare teren- moștenire?

Bună ziua. În urma cu ceva timp am găsit câteva acte, contracte de vânzare-cumpărare teren, cumpărate de bunicul meu în urma cu 50 ani. Contractele sunt datate, semnate de vanzator-cumparator, avocat și 2 martori si timbrate . Pe extrasele CF scoase apare ca ultim proprietar persoana (vanzatorul) de la care bunicul meu a cumpărat terenurile. Nu cunosc motivele pentru care nu s a făcut intabularea pe bunicul meu din ce am înțeles de la părinți era ceva legat de faptul ca pe vremea comunista dacă aveai mai multe proprietăți ți le lua statul. Întrebarea mea e următoarea. Sunt eu , ca moștenitor legal al tatălui respectiv bunicului, proprietara terenurilor? Țin sa precizez ca nu am știut de prezenta lor prin urmare nu am plătit impozit pe ele sau alte taxe. Dacă răspunsul e afirmativ care sunt pașii pe care trebuie sa ii urmez pentru ca eu sa intru în posesia lor?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:02, 31 Octombrie 2016
Trebuie sa formulati cerere ptr.modificare notarea CF, adica sa treceti proprietarul astfel cum rezulta din contractele respective.Oricum, trebuie sa consultati si un avocat cu actele pe care le aveti.
Trebuie sa fac o cerere la Judecătorie pentru autentificarea actelor de v/c sau direct se face la CF în baza contractelor?
Intai trebuie sa aflati unde sunt terenurile, cine ce face cu ele, care e situatia juridica a lor. Apoi cu toate actele, mergeti la un avocat sa vada care ar fi calea, caci depinde de situatia juridica a terenului, de posesorul actual, de cand poseda, de starea actelor etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau nu?- rog lamuriri mona_lisa mona_lisa Buna seara! Incerc sa fiu cat mai explicita in speranta ca ma veti lamuri. In urma decesului tatalui meu am descoperit printre actele sale 4 contracte ... (vezi toată discuția)
Convenții din 1994 pentru cumpărarea unor terenuri, anulate de primărie. este legal, și se poate face ceva pentru a obține, totuși, titlul de proprietate? marush marush Buna ziua! VA rog MULT sa ma ajutati cu un raspuns pe lege, corect, la situatia pe care urmeaza sa o expun. Bunicul meu a cumparat, prin doua conventii ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)