Buna seara!
Bunicii mele, succesoare a bunicului meu, i-a revenit un Titlu de Proprietate (TP) ptr mai multe terenuri agricole. Parte din acest TP a revenit surorii mele de la bunica mea , printr-un contract de îngrijire. In urma decesului surorii mele, TP-ul s-a împărțit intre moștenitorii acesteia.
La o verificare a CF-urilor ptr terenurile din TP-ul menționat mai sus, s-a constatat ca CF-urile nu reflecta realitatea. In CF-uri apare titulara bunica mea, decedata acum 20 de ani. Intre timp terenurile au fost vândute sau înstrăinate de alți participanți la succesiune, dar fără ca operațiunile sa fie vreodată înregistrate in CF. Deasemeni nici contractele de înstrăinare a terenurilor nu au fost notarizate.
As aprecia daca cineva ma poate ajuta spunându-mi ce e de făcut ptr a aduce la zi inregistrarille din CF-uri si ce se întîmplă cu acele acte de vânzare -cumpărare neînregistrate.
Orice întrebare adițională e binevenită!
daca bunica decedata este in continuare proprietara in CF, inseamna ca nu ati facut nici o succesiune (legala) de la bunica incoace.
ar trebui sa faceti (nu doar dvs, ci toate persoanele implicate) succesiunile, partajele si sa autentificati la notar contractele de vanzare pentru ca posesorii actuali sa fie inregistrati in CF.
contractele "de mana" sunt nule si actualizarea lor ar putea provoca probleme, mai ales daca unii din vanzatori nu mai sunt in viata.
e critic sa solicitati o consultatie unui notar unde sa aratati toate actele corespunzatoare, ca sa va faca o schema concreta. in prealabil, solicitati detinatorilor de "acte" copii ale acestora. o sa dureze cel putin sase luni.
cat o sa va coste, va spune notarul.
Succesiunile au fost făcute legal si certificatele exista, doar ca notarii nu par sa fi avut vreun interes in a cere înscrierea corecta, in CF. Motivul notarilor nu ma interesează!
Actele de vânzare/înstrăinare , in cazul in care sunt(devin) nule,deasemeni nu mai prezintă nici un fel de interes ptr mine.
Singura întrebare care a rămas este : pot merge cu certificatele de succesiune direct la Cadastru si sa cer corectarea datelor sau trebuie obligatoriu sa apelez la notar?
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Certificatele de moștenitor se intabulează astfel: se angajează un topograf autorizat, care după ce studiază documentația și o găsește completă, face măsurătorile pe teren, le documentează și depune dosarul la OCPI. După cca 30 zile vă aduce extrasele CF
Succesiune
vali_ned
[b]Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. ... (vezi toată discuția)