avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... duplicat contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

duplicat contract donatie

Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ,donam ficei noastre dreptul de nuda propietate si ca bun propiu ,cu mentiunea dreptului de uzufruct viager in favoarea noastra asupra intregului apartament .
As dori sa stiu daca e propietarul al acestui apartament este sotia mea sau este inca propietara soacara mea si dupa moartea soacrei daca fica este de drept propietara apartamentului pentru ca mai are un frate .
As mai dori sa stiu ce inseamna , uzufruct si viager si nuda propietate mai explicit ,Multumesc mult astept raspunsul dumneavoastra .
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
glont, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 31 Octombrie 2016
Da, este proprietara imobilului, dar nu are folosința bunului până la decesul soacrei (care are uzufructul viager).
Dupa decesul soacrei ( daca e unic proprietar), fratele sotiei poate ataca donatia daca ii incalca rezerva succesorala, adica jumatate din cat ar mosteni legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent explicatie clauze contract de donatie flori2 flori2 Buna ziua, Sotul meu a primit prin donatie de la parintii lui apartamentul in care locuim noi (mentionez ca socrii mai au un apartament in care locuies ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)