avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire verbala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire verbala

Buna ..am divortat de curand si fostul sot imi trimite pe lelefonul mobil sms cu amenintari si injuri ..mai nou si mamei mele si prietenei mele cuvinte vulgare .Unde pot depune plangere si ce sanctiune se aplica in cazul asta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:48, 31 Octombrie 2016
la politie o depuneti, sectia de care apartineti dvs.
Despre sanctiune, veti vedea, poate lua amenda ( contraventionala) in cel mai fericit caz.

Plângerea penala va poate ajuta.

Legea prevede hartuirea ca infracțiune dar lucrurile se pot rezolva amiabil.
Depinde de mai multe lucruri.
Dacă vreți sa rezolvați problema ar trebui sa aveți și avocat angajat ca sa se ocupe de caz.
În caz contrar dosarul va sta într-un sertar...mult timp...

Ar putea fi vorba de infractiunea de amenințare.
Se va analiza în concret de cei care vor avea plângerea în lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat de o persoana. ce este de facut, in mod legal? gu44779 gu44779 Buna ziua tuturor,problema mea sta in felul urmator.De 2 luni de zile mi-am facut o noua prietena,totul este ok intre noi,doar ca fostul ei prieten ,ne ... (vezi toată discuția)
Amenintare pe internet daniel1948 daniel1948 Pe chatul unui joc am fost amenintat de 2 persoane ca vor veni sa ma bata.Cum s-a ajuns la situatia asta?Eram cunoscuti pe un joc ca sa zic asa, le am dat ... (vezi toată discuția)
Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)