avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata

Buna ziua am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns



Cand incerc sa ma angajez pe adeverintza de la medicu de familie apare asa in evidentza noastra cu probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata. lucrurile astea au fost facute pentru a putea termina eu scoala ca din cauza unor probleme familiare sa ajuns aici asta e alt subiect

Acea agresivitate la mine nu e asa cum imi scrie ca sunt calm foaia a fost facuta in urma cu 15 ani si as vrea sa stiu daca sunteti draguti cum scap de acea problema sa imi scrie apt de munca si atat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:10, 1 Noiembrie 2016
La ora actuala verificarea aptitudinii la angajarea in munca se face de catre medicul de medicina muncii la solicitarea angajatorului (vezi HG 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor actualizata), nu de catre medicul de familie.
Adeverinta medicului de familie este obligatorie numai daca medicul de medicina muncii solicita EXPRES medicului de familie adeverinta/scrisoare medicala care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat. Din speta nu am inteles ca va aflati in situatia aceasta.
Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se
completează de către medicul de medicina muncii. Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică
judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data
primirii fişei de aptitudine în muncă.
Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti
desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi
convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii
contestaţiei.
Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în
scris persoanei examinate medical.
Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a
fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
La medicul de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, pentru examinare medicala in vederea angajarii sunteti trimis de catre angajator cu o fisa cu riscurile profesionale existente la locul de munca respectiv.
In functie de aceste riscuri profesionale si de meseria/ functia ce urmeaza a fi prestata la locul de munca respectiv, medicul de medicina muncii efectueaza examinarea medicala conform unei fise din anexa la HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
In urma examinarii medicale, medicul de medicina muncii completeaza, semneaza, parafeaza si dateaza fisa de aptitudine pe care o finalizeaza cu apt/ inapt/ apt conditionat pentru locul de munca respectiv.
Pentru "apt conditionat", medicul va preciza conditionarile pe care trebuie sa le respecte angajatorul si angajatul la locul de munca respectiv pentru lucratorul examinat medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa ... Adelina Dumitrache Adelina Dumitrache Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt ... (vezi toată discuția)
Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)