avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna ziua,

Astazi am primit un e-mail de la seful meu in care imi solicita sa ii trimit demisia cu preaviz. Mentionez ca a luat decizia aceasta deoarece nu i-am pus la dispozitie intr-un timp scurt un desen tehnic al unui produs conform indicatiilor primite. Lucrez de 7 luni in aceasta firma si nu am fisa postului intocmita si nici vizita medicala facuta.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin89 , utilizator 17:42, 16 Decembrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa nu procedati la depunerea demisiei.
Nu va poate obliga angajatorul sa demisionati.
Orice demersuri ar intreprinde impotriva dvs. trebuie sa fie in conformitate cu prevederile legale si faorte bine justificate.
Codul muncii tinde sa protejeze interesele angajatului si sa il apere totodata de eventuale abuzuri din partea angajatorului.

In situatia in care nu veti proceda la depunerea demisiei, astept sa imi comunicati evolutia diferendului si eventuale demersuri exercitate de catre angajatorul dvs.
Va multumesc! Cu siguranta va tin la curent cu toate informatiile. O zi placuta!
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Astazi, seful meu, m-a chemat in birou si mi-a transmis ca incepand de saptamana viitoare sa imi bag preaviz, cu mentiunea ca mi-a gasit inlocuitor. Ce este de facut?

Multumesc!
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. In speta, explicati angajatorului ca dvs nu va dati demisia si daca doreste sa aiba el initiativa incetarii raportului de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie fara a cunoaste continutul contractului de munca hzc hzc Buna ziua, In data de 20 .07.09mi-am dat demisia de la actualul loc de munca (i-am dat nr. inregistrare), in conditiile in care nu am inca o copie a ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz TaraTara TaraTara Buna ziua, Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)