avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS la venituri din chirii, contract pe un sot desi ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS la venituri din chirii, contract pe un sot desi sunt coproprietari

Buna ziua,

Sora mea are un SRL cu parti sociale 51% sotul (administrator) si 49 % sotia.
Dividende nu au de cativa ani si nici in urmatorii cativa ani deoarece recupereaza pierderile.
Ea este diabetica (este asigurata la CASS gratuit doar daca nu are venituri) si hipertensiva.
Sunt coproprietari la o garsoniera inchiriata cu contract semnat de amandoi si venituri la ANAF pe amandoi 50% si 50%.
Asigurarea CASS nu o are nici unul deoarece ii pune sa plateasca pe ambii pe ultimii 5 ani.
Daca sotia merge la notar si cedeaza drepturile ei din contractul de inchiriere catre sot si sa incheie pe viitor doar el contractul de inchiriere si sa-i revina doar lui la ANAF veniturile din chirii. Totodata cedeaza toate partile sociale din SRL sotului si inregistreaza actul la ONRC.
Poate sotia sa devina coasigurata pe asigurarea sotului daca el isi plateste asigurarea CASS pe ultimii 5 ani?
Sotia sa fie considerata de ANAF fara venituri, in intretinerea sotului.
La Casa de Sanatate daca detii parti sociale la un SRL fara sa incasezi dividende te considera cu venituri, chiar daca nu ai venituri te pune sa platesti pe ultimii 5 ani.
Cu iesirea din SRL este simplu si ok, dar cu veniturile din chirii nu sunt sigura daca ANAF le poate reconsidera ca venituri pentru ambi soti, chiar daca incheie doar el contractul de inchiriere cu acordul notarial de cedarea a veniturilor de catre sotie?

Alte discuții în legătură

Venituri din chirii, contract pe un sot, ambii coproprietari Epuree Epuree Sotia este coproprietar 50%. Sotul incheie un contract de inchiriere doar pe numele lui cf. Art. 322, în Noul Cod civil, ce a intrat în vigoare la 1 ... (vezi toată discuția)
Srl minim de angajati? ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Sunt un artist care vrea sa isi deschida o firma impreuna cu o alta persoana. Initial optam sa ne facem fiecare pfa insa, din cate am inteles, ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)