avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere cu clauze posibil abuzive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere cu clauze posibil abuzive

Buna seara! Sunt proaspata chiriasa a unei garsoniera. Am intampinat unele obstacole astfel ca incerc sa aflu si alte opinii care sa ma ajute relativ la: 1. Obiecte foarte uzate vechi ( frigider, masina de spălat ) - proprietarul susține ca daca se strica (chiar din pricina vechimii) eu ca si chirias sa le înlocuiesc pentru ca el nu le-a dat functionale;
2. Contractul a fost înregistrat in alt judet decat cel in care se afla imobilul (reprezentantul legal al proprietarului motivează ca proprietarul are domiciliul in judetul unde a înregistrat contractul). mai mult, mi-a pus in vedere ca la plecare sa ma deplasa sa dau o declaratie in judetul unde a înregistrat contractul pt a nu mai plăti impozit. De asa ceva nu am mai auzit. Vi se pare o practica întemeiată?
3. Am refuzat sa utilizez tv si masina de spălat - proprietarul considera necesar sa le utilizeze o data pe luna pe motiv ca daca se strica refuzând sa ridice tv-ul pe care am precizat ca nu il voi folosi de la bun inceput.
Ce parere aveti? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:09, 3 Noiembrie 2016
Imi cer scuze pentru erorile de redactare. Textul s-a modificat automat, fiind utilizat telefonul pentru postare mesaj. Asadar, proprietarul solicita obiecte in stare de functionare in cazul in care acestea se vor strica din pricina vechimii intrucat la momentul încheierii contractului ele functionau
Sunt total absurde pretentiile proprietarului
Anterior incheierii contractului,nu ati constatat starea reala a bunurilor din spatiu pe care urma sa il inchiriati ?
Analizati oportunitatea sa gasiti alt spatiu de inchiriat cu proprietari responsabili
Actualul proprietar din start a plecat pe castig,folositi nu folositi,trebuie sa ii inlocuiti vechiturile
Din pacate am fost fortata de imprejurari sa inchiriez (timp foarte scurt ). Conditiile au venit dupa incheierea contractului de altfel nici nu sunt precizate in cuprinsul acestuia. Ba mai mult in contract scrie ca orice bun piere din cauza vechimii si utilizare normală a suportat de proprietar ceea ce mi se pare perfect normal. Nu inteleg de ce înregistrare contract in alt judet
De cand e nevoie sa dea chiriasul declaratie când pleaca?
Daca nu a mentionat, in contract, acele obligatii, nu sunteti responsabila pentru stricaciuni decat daca sunt vizibil produse de dvs.
Contractul se inregistreaza la administratia unde se afla imobilul.
Nu trebuie sa va prezentati dvs la administratia financiara, este responsabilitatea lui.
Trebuie doar sa fiti atenta la clauzele de reziliere/denuntare unilaterala. Chiar daca parasiti imobilul asta nu inseamna ca a incetat contractul si nu mai datorati chirie.
Daca vreti sa plecati inainte de expirarea contractului respectati clauzele de reziliere/denuntare. Faceti un inscris cu el, pastrati un exemplar

Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Dv va revine obligatia sa respectati clauzele contractual asumate
Contractul de locatiune se inregistreaza la autoritatea fiscala responsabila teritorial-deci nu in alt judet
Ridica suspiciuni sustinerea reprezentantului proprietarului referitor la inregistrarea contractului de locatiune in alt judet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere imobil alina06 alina06 Buna ziua, sunt proprietara unei garsoniere pe care in luna oct a acestui an am inchiriat-o cu contract pe 6 luni, contract inregistrat ulterior la ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)