avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit problema
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit problema

Buna ziua! Detin o proprietate careia i-am platit impozitul in luna februarie 2016. Recent am mai achizionat o proprietate - apartament in Bucuresti, am fost la taxe si impozite pt schimbarea rolului fiscal si a titularului proprietatii achizionate, conf. legii.

Am primit prin posta decizie de impunere pe numele meu - pt noua proprietate zero lei pt 2016, dar pt proprietatea pe care o detineam deja apare ca trebuie sa platesc aceeasi suma pe care am platit-o deja in febr.2016.

Am dovada platii la posta. Intrebarea mea este: Nu s-a actualizat baza de plati la taxe si impozite astfel incat sa se stinga datoria?
De ce apare aceeasi suma ca la inceputul anului 2016, din moment ce am platit deja impozitul pe prima proprietate in 2016.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters410143 , utilizator 16:59, 3 Noiembrie 2016
Mergeti la primarie cu o copie a dovezii platii si clarificati situatia.
Da, am apelat la forumul dvs. in speranta ca voi putea scuti un drum pana la Taxe si Impozite, plus timpul aferent, cozile si stresul.

Multumesc oricum pentru raspuns.
Ati fi scutit drumul la taxe si impozite daca primaria ar fi inscrisa pe ghiseul.ro si ati fi avut cont. Acolo se pot vizualiza impozitele dar numai in ce priveste existenta lor, nu si in ceea ce priveste data achitarii. Daca ati platit atunci acestea nu mai apar in cont.
Pe ghiseul.ro aveam cont. Am intrat si-mi apare asa:

"Obligatiile de plata au fost calculate in data de 03.11.2016
Sume datorate: Total 0.00"

Deci sa ignor decizia de impunere de la Taxe si Impozite?
Daca apare 0 atunci nu aveti alte obligatii de plata. Incercati totusi sa clarificati situatia prin telefon.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in data de 29.03.2022 am primit email de la ing prin ... cami_vox cami_vox Buna ziua. In data de 29.03.2022 am primit email de la ING prin care ma anuntau ca contul bancar s-a poprit cu suma de 1124 lei, in urma unei Adrese din ... (vezi toată discuția)
Plata impozit venit 2019 xman_ghio xman_ghio Buna seara, Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu ... (vezi toată discuția)
Impozit platit anul trecut pe ghiseul.ro apare anul acesta neplatit, cum rezolv? miki3 miki3 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Anul trecut mi-am achitat impozitul pe apartament, prin OP bancar, m-am inscris pe ... (vezi toată discuția)