avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent de intorcere la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent de intorcere la munca

Buna ziua. Sotia e in concediu de crestere a copilului. Daca se va intoarce cu 60 de zile mai devreme la munca, v-a primi 500 lei pentru copil pana va implini acesta 3 ani? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 4 Noiembrie 2016
Art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).

Asadar , daca sotia va relua activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani va beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea stimulentului de insertie G Marinela C G Marinela C Pot beneficia de stimulentul de insertie daca ma intorc cu 60 de zile inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului dar lucrand cu jumatate de norma? ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)