avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de succesiune...

Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus toate actele cerute de notariat,mai putin titlul de proprietate care nu este inca eliberat de primarie?
(Acte depuse in original si copie: cerere, certificat de deces, Act de la Camera Notarilor in care mama este ultima si unica mostenitoare,certificat de nastere si casatorie a succesoarei,Extras CF,certificat de atestare fiscala de la primarie,buletin identitate succesoare):-/
Cu multumiri,
Valensia
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 09:36, 30 August 2009
Daca inca nu aveti titlu pe acest teren ... ar insemna ca acest teren l-ati -autorii dvs- obtinut in temeiul Legii nr.18/1991.
Ar mai trebui sa stim ca dezbaterea succesiunii notariale nu se poate face decat cu privire la acele bunuri ce fac parte din patrimoniul defunctului la data decesului. Ori dovada ca bunul se afla in patrimoniul defunctului inseamna un titlu de proprietate.
Din cate inteleg dvs. nu aveti un titlu de proprietate pentru acest teren... din motive care nu intereseaza acum ...
In aceste conditii ar insemna ca notarul sa dezbata succesiunea cu privire la un bun care nu este dpdv juridic in patrimoniul defunctului.
Aici ar fi de adaugat ca in locul titlului de proprietate ar putea fi prezentate adeverintele de punere in posesie. Insa nu toti notarii sunt dispusi sa faca astfel de acte.
Ar mai fi un aspect care ar putea fi un impediment.
Anume acela ca .. inteleg din ceea ce spuneti dvs. ca mama dvs. nu a dezbatut succesiunea de pe urma bunicului. Sigur .. ne spuneti ca aveti un act de la camera in care se adevereste ca mama dvs. este singura mostenitoare ... Asta ar presupune ca s-a dezbatutu totusi succesiunea. Si daca e asa .. de ce nu v-a eliberat un duplicat ?
Ar trebui sa mai avem in vedere ca .. nici C.M nici certificatele de atestare fiscala nu reprezinta titlu.
Alte opinii ?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Alin Paidiu, Avocat
Bunicul meu a decedat in 1970, nu poate avea titlu de proprietate. In CF apare ca aceasta parcela a fost cumparata de catre bunicul in anul 1924.
Sa conclusionez ca succesiunile dupa terenuri se fac numai daca dispui de titlu de proprietate?Bunica moare in anul 1983 si actul de la Camera Notarilor arata ca unica mostenitoare este mama mea. Si acest act l-am atasat dosarului de succesiune.Dar notarul a refuzat sa faca succesiunea.Probabil lipsa titlului de proprietate a dus la aceasta decizie.
Valensia
Ati spus ca titlul de proprietate inca nu e eliberat de primarie.
Sa inteleg ca ati formulat o cerere la Primarie in temeiul carei legi ? 18/1991?
Evident ca fara sa prezentati un inscris care sa faca dovada proprietatii acelui teren notarul nu va include acel teren in masa succesorala.
Faceti o cerere la primarie ca sa urgenteze eliberarea Titlului de proprietate.
S-a facut cerece in baza Legii nr 247/2005 dar mama nu aprimit raspuns pina acum de la primarie.
Valensia

Alte discuții în legătură

Cum sa fac? valensia valensia Pe un pamant cu CF pe bunicul meu dinspre mama s-a eliberat titlu de proprietate altei persoane. Intreb daca nu s-a facut succesiune pe acel pamant, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu ...piedica valensia valensia Mi s-a recomandat pe acest forum ca ar fi bine ca mama mea sa faca o succesiune prin notariat pentru un pamint mostenire de la tatal sau si apoi sa faca ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)