avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eventual divort cu minor, domiciliul la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eventual divort cu minor, domiciliul la tata

Buna ziua.
Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un motiv anume. In ziua respectiva ca de obicei vin acasa cu fetita iar ea era deja nervoasa ca nu mai poate nu mai are energie etc. Ce sa mai fac? Ma ocup de copil, stranga in casa mancare etc. Cand vii acasa copilul a mancat a facut baie . Daca nu mai poti dute ca eu mai mult de atat nu am ce sa mai fac si dusa a fost. De la inceput m am implicat foarte mult in cresterea copilului totul faceam impreuna cu fetita mai ales de cand avea doi ani, de la gatit joaca, pus seminte in gradina absolut totul faceam impreuna. De aici fetita sa atasat foarte mult de mine pentru ca ea nu are asa de multa rabdare cu ea si mereu a ales variant mai simpla, adica de mica daca nu vroia sa faca baie sau sa se spele pe cap sau sa mance ma trimitea pe mine si asa in ani sa dezvoltat o legatura speciala intre mine si fetita.
De cand a plecat pe fetita o luam de 2-3 ori pe saptamana si aproape toate sfarsiturile de saptama a ramas la mine. Fetita nu sa acomodat deloc acolo se retrage in ea deja si tot vrea acasa la mine. De fiecare data cand trebuie sa o duc inapoie o duc cu plans, circ etc .
De la un an si 3 luni pana acuma dimineata o duceam la parintii mei iar dupa ce a inceput gradinita , dimineata la gradinita iar dupa aceea parinti mei mergeau dupa ea la13 , luau pranzul , somn, cand se trezea din nou ceva de mancare si la 5 mergeam dupa ea.
Casa am construito inainte de casatorie de cca 200 mp ,fetita are camera ie .
Pana acuma de doua ori a spus ca se muta inapoie si dupa care tot sa sucit.
Mai rau ia explicat si copilului ca mai doarme cateva nopti si se va muta acasa lucur care pana acuma nu sa intamplat
. Fetita nu manca acolo sau refuza sa mance, este piele si os . Cum intram in casa, tati haide sa facem papa ca burtica cere .
1. Ce sanse am ca domiciliul minorului sa fie la mine (tata) in cazul in care vom divorta
2.Exista vreo cale legala pana ea se hotareste ca minorul sa locuiasca la casa lui (cu tata).
Mentionez ca in perioada casatoriei nu au fost violente etc de nici un fel, I am spus si ei ca nu este vorba de concurs , orgolii doar sa facem ce este mai bine pentru copil.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
sergiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: sergiu1974 , utilizator 12:23, 9 Martie 2017
In ceea ce priveste domiciliul fetitei, instanta va decide la cine va sta in baza probelor ce se vor administra in proces, nimeni nu va poate garanta ca va fi exact asa cum doriti dumneavoastra. Sanse sunt,insa. Nu este bine sa lasati sa treaca prea mult timp pana faceti actiunea
Stiu ca timpul este in defavoarea mea dar eu vreau ce este mai bine pentru copil ( sa fie cu ambii parinti ,o familie) Maine mergem la un eveniment intr-o alta localitate. Saptamana trecuta am discutat de asta si a spus ca mergem impreuna dupa care se intoarce. Sambata a spus ca nu stie daca are chef sa mearga, miercuri a spus ca poate va merge cu fetita ieri ma suna si imi spune ca mergem toti 3 dar asta nu inseamna ca duminica se intoarce.
Referitor la probe am mii de poze si filmulete de cand era mica pana acuma cum le faceam pe toate impreuna si din pacate mama nu prea apare in ele . Dupa care si acuma de cand este mutata discutii pe messenger. De ex. te rog sa vii astazi si sa o iei la 5, sa ii faci ceva de mancare , o supica sau ce ii place. Sa ii faci baie si sa o speli pe cap . Mersi
Daca sotia nu mai doreste sa stea in aceasta casnicie, oricum se va ajunge la divort.
sunt constient de asta! Dar de ce nu spune atunci? Si mai zapaceste si copilu. Este asa de greu sa inteleaga ca aici este o fiinta la mijloc nu un simplu obiect pe care il mutam cum vrem noi.
De ce nu pastrati copila la dumneavoastra?
Fetita nu este fericita, nu doreste sa mearga cu mama. Poate ar trebui sa sugerati terapia de cuplu apoi medierea.
in orice caz, daca adevarul e acesta pe care il descrieti eu nu as mai lasa copilul sa plece. Nu sunteti divortat, aveti drepturi egale cu ale mamei, atunci de ce nu faceti ce este mai bine pentru copil?

Alte discuții în legătură

Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea tutelei unei fetite de 3 ani Ovcs1 Ovcs1 Buna ziua....ma numesc suruniuc constantin ovidiu si sunt tatal unei fetite de 4 ani...fetita provine dintr-o relatie de concubinaj....am trait toti 3 in ... (vezi toată discuția)