avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si renumerat foarte bine, iar mama fetitei mele nu are loc de munca singurul venit fiind de multi ani pensia alimentara platita de mine, sta cu chirie (platita tot de mine) . am sanse sa obtin legal custodia copilului?mentionez ca nu am fost niciodata violent nici fizic nici verbal. fetita sta la mama sa asa stabilind noi de la inceput acest lucru dar ma gandesc ca fetita trebuie sa creasca si sa fie educata intr-un mediu stabil si de frica sa nu plece cu fetita intr-o directie necunoscuta si sa n-o mai vad nu am stiut cum sa procedez si daca am sanse sa obtin custodia fetitei. mentionez ca nu a fost vreun proces de incredintare a minorului catre vreun parinte doar am fost dat in judecata pentru stabilirea pensiei alimentare. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:27, 30 Aprilie 2010
Puteti formula o actiune in instanta prin care sa solicitati incredintarea fetitei spre crestere si educare.
Avand in vedere cele relatate de dvs.in privinta conditiilor de care dispuneti,cred ca aveti sanse ca minora sa va fie incredintata de catre instanta.
In orice caz,trebuie sa si dovediti toate acestea,iar instanta in urma analizarii probatoriului administrat (inscrisuri,martori,interogatoriu,ancheta sociala efectuata in cauza,conditiile de crestere si ingrijire etc.) va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copilul.
Daca aveti probe ca in interesul minorei este sa va fie reincredintata se poate sa obtineti prin instanta .Consultati un avocat sa va spuna concret ce sanse aveti.
Puteti formula o actiune de incredintare a minorei,daca prin probatoriile pe care le veti admnistra in dovedirea acesteia,in contradictoriu cu mama acesteia si cu autoritatea tutelara(acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala),puteti dovedi ca acesta este intereseul minorei,avand in vedere ca dvs.sunteti cel care oferiti copilei mai bune conditii de crestere si educare,din punctt de vedere social,moral si material.
In urma probatoriilor administrate de catre parti,instanta se va pronunta cui incredinteaza copilul.
Este bine,daca aveti posibilitati ,sa apelati la serviciile unui avocat.
Ce fel de probe?
Daca eu platesc gazda, gradinita, mancarea, hainele, jucariile pentru fetita mea, sunt suficiente probele astea sau trebuie altfel de probe?
Am uitat sa spun ca sunt casatorit, nu cu mama fetitei.
Am scris cazul aici pentru a-mi face o parere si bineinteles ca voi apela la serviciile unui avocat.
Ce fel de probe?

Despre ce fel de probe trebuie sa aduceti,v-a spus si distinsul coleg,domnul @r.gabi
inscrisuri,martori,interogatoriu,iar in cauza va fi efectuata si o ancheta sociala.
Da,puteti aduce si dovezi care sa arate ca dvs.sunteti cel care plateste gazda,taxele la gradinita etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama singura andrushk andrushk buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului melissa.delvino melissa.delvino buna ziua.am 34 ani si lucrez in italia,intr un hotel.plec 3luni si aproape 3luni stau in tara.sint casatorita,dar lucrurile merg din ce in ce mai rau..am ... (vezi toată discuția)