avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificare dispozitiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificare dispozitiv

Buna seara,
Am primit hotararea Tribunalului de Contencios de a mi se restitui taxa timbru de mediu + dobanda.
Se poate interveni asupra acesteia, deoarece eu am solicitat ca plata sa se faca la fel ca si incasarea, intr-o singura transa prin precizarea acestui aspect in Hotarare?
De asemenea, pun aceeasi intrebare si pentru faptul ca am solicitat dobanzi si penalitati de intarziere, la fel cum procedeaza si ANAF-ul cu noi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 5 Noiembrie 2016
Depuneti cerere pt completare dispozitiv. Ea se poate depune in termenul in care ati putea ataca hotararea.
Art. 444
Completarea hotărârii
(1) Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
(2) Cererea se soluţionează de urgenţă, cu citarea părţilor, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere în aplicare (de angajator) decizie instanță de recurs incompletă felis felis Care este efectul unei decizii a instanței de recurs privind anularea unei dispoziții de imputare având în vedere faptul că, instanta s-a pronuntat numai ... (vezi toată discuția)
Ignorarea cheltuielilor în hotărâre fdanila fdanila Buna ziua ,am primit o hotărâre definitivă si desi in text scrie ca am cerut cheltuieli de judecata in textul ...DECIDE....nu se spune nimic depre ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila nu contine nr. cartii funciare ci doar suprafetele ... asia1968 asia1968 Sentinta civila nu contine nr. cartii funciare ci doar suprafetele loturilor si vecinatatile. Cartea funciara a fost emisa pe numele mamei. Cum pot ... (vezi toată discuția)