avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de Proprietate eronat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de Proprietate eronat

In anul 2003 tatalui meu i s-a eliberat , in conditii legal valabile la acea data , un titlu de proprietate , dupa decesul tatalui sau ( bunicul meu ) si in urma dezbaterii mostenirii . Acum trei ani de zile a decedat si tatal meu iar mostenirea a fost dezbatuta legal . Anul acesta , eu , in calitate de mostenitor al tatalui meu am dorit sa efectuez cadastrul si intabularea unui teren ramas mostenire de la tatal meu insa nu reusesc sa " trec " de cei de la OCPI - de unde am primit nota de respingere - deoarece , conform bazei lor de date , pentru aceeasi suprafata de teren exista emise doua titluri de proprietate valabile eliberate de aceeasi entitate juridica : al bunicului meu ( cel eliberat in 1997 ) si al tatalui meu ( cel eliberat in 2003 ) !!! Avand in vedere ca toate documentele juridice emise intre cele doua titluri sunt juridic valabile ( dezbatere succesiune , expertiza topo , testament ) , la fel ca si dezbaterea succesorala efectuata dupa decesul tatalui meu in care este prins si titlul eliberat in 2003 , care este procedura juridica prin care pot efectua cadastrul si intabularea terenului extravilan ramas de la tatal meu ? Este necesara anularea vreunuia din cele doua titluri de proprietate ? Daca da , care dintre ele si in ce temei legal ? Cine trebuie sa ceara anularea vreunuia dintre titluri avand in vedere ca , conform spuselor celor de la OCPI , titlul de proprietate din 2003 emis tatalui meu nu ar fi trebuit eliberat de entitatea juridica respectiva ? Ce se intampla cu dezbaterea succesiunii efectuata dupa moartea tatalui meu care este inregistrata la notar si in care este prins titlul acestuia din 2003 ? Fac precizarea ca , in cele 2 titluri de proprietate - fiind vorba , practic , de o transmitere succesiva a proprietatii dpdv legal ca urmare a mostenirii dintre tata si fiu - nu exista diferente de suprafete , vecinatati , pozitionari etc ! Multumesc anticipat pentru orice informatie si indrumare !

Alte discuții în legătură

Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc. proprietar in titlul de proprietate din ... Loredana_Loredana Loredana_Loredana Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995 Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan. In urma ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)