avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discernamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discernamant

Cum poti dovedi ca o persoana nu a avut discernamant cu 4 ani in urma ?
La ora actuala chiar nu are discernamant (nu exista un act in care este pus sub interdictie judecatoreasca nici macar acum dar di pacate chiar nu mai are discernamant )
Va multumesc !
MIHAI GRIGORE a scris:

J H a scris:

MIHAI GRIGORE a scris:

Printr-o expertiza medico-legala coroborata cu proba cu martori si eventuale inscrisuri medicale din acea perioada!
B-)

Expertiza medicala care sa ateste lipsa discernamantului acum 4 ani?
Sper ca e o gluma...=D>=D>=D>

De atacat o poate ataca , nu inseamna ca instanta ii va da castig de cauza!
Si nu glumesc! daca existau inscrisuri privind internarea in spital de boli mintale atunci se putea anula actul fara nici un fel de problema!
Va arat eu hotarare prin care se anuleaza un act pe motiv ca in cererea de divort si in hotararea de divort persoana avusese ca motiv al divortului diagnosticul de schizofrenie paranoida! Ulterior divortului persoana vanduse o casa si fiica ei a solicitat anularea actului de vanzare cumparare aducand ca proba hotararea de divort! Si a castigat!
Deci sunt cazuri si cazuri...nu putem generaliza! Depinde de probele existente!B-)

In exemplul dat, instanta a constatat ca respectiva persoana avea schizofrenie (foarte probabil pe baza unei expertize), adica... ca sa spunem asa exista autoritate de lucru judecat aici...

pe cand stabilirea lipsei discernamantului cu 4 ani in urma?
Hm... nu stiu care medic legist s-ar incumeta la asa ceva!
J H a scris:

Unul foarte bine motivat? :dance3:

Pot fi folosite mijloacele de proba de acum patru ani ,spre exemplu expertiza (daca exista, insa dumneavoastra precizati ca nu exista niciun fel de act )psihiatrica care atesta lipsa discernamantului ,si pot fi incuviintate de catre instanta noi mijloace de proba care sustin faptul ca incapabilitatea se mentine , insa lipsa discernamantul reprezinta cauza de nulitate relativa (care se prescrie in termenul general de 3 ani ).

Daca ar fi existat vreun act de acum 4 ani putea fi administrat ca mijloc de proba.Pentru ca nu dispuneti de asa ceva , va trebui sa va adresati instantei de judecata-judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul (in vederea punerii sub interdictie- expertiza psihiatrica fiind obligatorie ) , si , ulterior , Autoritatii Tutelare, in vederea numirii unui tutore.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
themis a scris:

J H a scris:

Unul foarte bine motivat? :dance3:

Aha!!!B-)B-)B-)

Ioana... daca exista o expertiza psihiatrica acum patru ani, intrebarea era inutila!
J H, nu neaparat , poate sa fi existat vreo remediere, din punctul de vedere al sanatatii psihice , spre exemplu (a nu mai exista incapabilitate ) , si acum sa fie dispusa o noua expertiza psihiatrica pentru punerea sub interdictie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a ... carmenmsc carmenmsc am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a primit cu act de donatie un pamant care era in proprietatea mamei mele.problema este ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Lipsa discernamant? dia2120 dia2120 am un frate care a suferit anumite traume in copilarie.a crescut fara tata si a plecat de acasa la munca destul de devreme.a avut 3 tentative de sinucidere si ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament tudor_11 tudor_11 buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa ... (vezi toată discuția)