avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata abuziv, ajutorul autoritatilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata abuziv, ajutorul autoritatilor

Buna, am si eu o problema. Ce as putea face daca tatal meu vrea sa ma omoare? Am 22 de ani si inca stau cu ei, din cauza ca nu am putut sa ma mut inca, din motive personale. Mama si ea e satula de el, dar nu face nimic, nu are unde sa se duca, nu actioneaza contra comportamentului lui abuziv asupra mea. Desi il evit, il aud de la o vreme cum urla la ea ca nu ma sufera, ca imi da foc, ca ma arunca, si alte mizerii din astea. Nu i-am facut nimic in viata mea, si oricum daca faceamn, niciun om normal la cap nu si-ar vrea copilul mort. E un om rau, frustrat si cu ura pe mine de cand eram mica. Si mi-e teama ca chiar va actiona si va face ceva, il cred in stare.

Intrebarea e, ce as putea sa fac? Omul asta trebuie internat undeva, trebuie politie, dar nu am incredere, am auzit atatea povesti cum ca politia nu face nimic. Trebuie dus la un psihiatru, dar asa ceva e imposibil. Are o mama si o sora care desi stiu ce fel de om e, tin cu el. Deci practic sunt singura in toata treaba asta, nici la maicamea nu mai am pretentii, avand in vedere ca e martora la ce zice ala despre mine, si nu face nimic. Se enerveaza putin si gata. Deci nici ca martora la politie nu ar zice nimic. NU as avea niciun sprijin din partea ei. Prefera sa treaca peste si sa se comporte ca si cand nimic nu se intampla.

Ma aflu intr-o situatie de rahat, si nu stiu ce sa fac. As fi plecat demult daca as fi avut cum, deci va rog sa nu-mi spuneti sa plec. NU pot pleca inca, si chiar de as pleca, un astfel de om nu trebuie sa stea in libertate. De la Romania nu am pretentii, repet, am auzit atatea povesti negative despre politie, incat cred ca o sa trebuiasca sa ma rsemnez ca nu o sa rezolv nimic.

Totusi, un sfat util mi-ar fi de mare ajutor. Orice. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
mary2476, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 10:08, 7 Noiembrie 2016
Sfatul trebuie sa fie raportat situației reale. Evitați-l cât puteți, nu-l băgați în seamă, nu vă prindeți în gură cu el, nu-l provocați.
Locuiți în casa lui, și dacă nu puteți să vă mutați cât mai repede, trebuie să-l acceptați așa cum e el.
Nu aveți alternativă decât plecarea din casa lui.
Al reclama la poliție, echivalează cu a pune paie uscate pe un foc mocnit.
Teoretic, ati putea obtine un ordin de restrictie si protectie, insa cum daca nu puteti proba ?

[ link extern ]

Care e statutul dvs, sunteti studenta, lucrati ?
Puteti incerca un ordin de restrictie si aveti sanse sa il obtineti.
Va trebui insa sa dovediti tot ce sustineti in fata instantei.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Puteti incerca un ordin de restrictie si aveti sanse sa il obtineti.
Va trebui insa sa dovediti tot ce sustineti in fata instantei.

Cum ar putea dovedi, dacă atât mama cât și bunica îi dau dreptate tatălui "agresiv"?!

Dacă aruncă petrol pe foc, tata ca proprietar al casei, va cere evacuarea majorei din locuința lui.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Daca nu sunteti studenta sau nu urmati o forma de invatamant, legal va poate evacua. Eu totusi spun sa incercati sa plecati si daca sunteti inca studenta sa-i cereti pensie de intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut o cale legala de evacuare om (fara domiciliu) adapostit pe proprietate personala adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu sfaturi si lamuriri in urmatoarea privinta: Acum aproape 4 ani, o ruda de-a mamei a permis unui om nevoias sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul backar21 backar21 sunt baiatul unei doamne care are un concubin de 6 ani.acesta locuieste la noi si face mereu probleme si in fiecare zi se cearta si ii vorbeste urat mamei ... (vezi toată discuția)