avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare hotarare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare hotarare adunare generala

Buna ziua.

As dori sa atrag atentia unei situatii.

Dupa lungi discutii, la un bloc cu 4 etaje si mai multe scari s-a luat hotararea in adunarea generala de a se face un fond special de reparatii unde sa se stranga bani pentru 1-2 ani in vederea repararii acoperisului la unele din scari (doar de la locatarii din scarile respective).

Dupa o vreme, unul din locatari (ca de obicei) s-a trezit ca el s-a razgandit si ca vrea restituirea banilor platiti pana acum si anularea acestui fond.

Administratorul a spus ca pentru asta este nevoie de un tabel in care 75% din locatarii din acea scara sa solicite acest lucru. Evident ca sunt mari sanse ca toti cei care nu stau la ultimul etaj sa fie de acord cu aceasta idee...

Intrebarea este, cat de legala este aceasta procedura si ce se poate face in acest caz.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:05, 6 Noiembrie 2016
daca vorbim de lege sunt mai multe abateri: in primul rand ce treaba are administratorul?
Aici trebuie sa se pronunte comitetul.
In al doilea rand la acoperis trebuie sa participe toti, nu doar unele scari (doar daca acele cladiri sunt delimitate fizic se poate discuta pe scari.)
In al treilea rand, anularea fondului de reparatii o hotareste doar adunarea generala.
1-administratorul de imobil in calitate de angajat al asociatieri de proprietari are competenta executionala,respectiv de respectat si aplicat hotararile adunarii generale,deciziile dispuse de comitetul executiv si de comitetul executiv
2-Hotararile adunarilor generale,conform dispozitii in vigoare sunt obligatorii pentru tioti proprietarii
3-Pentru anularea hotararilor adunarilor generale ,exista procedura special prevazuta de L nr 230/2007
CAPITOLUL IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari
Art. 26
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.

Nu este legal acceptata varianta cu semnaturi ale locatarilor,care ulterior convocarii adunarri generale,inteleg sa revina asupra acordului initial acordat in adunarea generala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții poate fi folosit fondul de reparații constituit de o asociație de proprietari? este nevoie ca toți să își dea acordul pentru realizarea unor lucrări? alecsvlad alecsvlad In ce conditii poate fi folosit fondul de reparatii constituit de o asociatie de proprietari? Este nevoie ca 100% din locatarii unui condominiu sa isi exprime ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)