avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caini de lupta, liberi in spatiul comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caini de lupta, liberi in spatiul comun

In parcul de cativa metri patrati dintre blocurile complexului in care locuiesc iese lumea cu cainii. Aproape nimeni nu stringe mizeria dupa caini si s-a facut o mare de rahati pe gazonul elegant. Multi caini sunt scosi afara fara lesa si sunt agresivi. Cea mai mare problema este ca sunt nu mai putin de 3 caini de lupta, definiti de lege ca periculosi, intr-un spatiu mic, printre copii si maturi, catei de talie mica, lasati liberi, fara lesa si fara botnita.
A fost apelata circa de politie de multe ori pentru a impiedica vreun deznodamint grav al lasatului liber al acestor caini de lupta. Nu au aplicat amenzi si nici nu au constatat intotdeauna infractiunea pentru ca proprietarii cainilor cand vad masina politiei le pun repede lesele.

Mie mi-e teama sa mai ies din casa si sa mai merg in acel parc, singura oaza de verdeata de aici.
Ce pot face? Si daca sun la 112 cand vad cainii de lupta liberi, pina vin, proprietarii pleaca.
Pot face o plingere la politie? Pot face plingere si pentru cei care nu string rahatii dupa cainii lor si care au distrus parcul? Nu mai ai pe unde merge de atata mizerie.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 10:22, 31 August 2009
Sfatul meu este sa faceti plangere la politistul care se ocupa de acea zona(sectorist) . Acesta poate sa vina imbracat in civil si sa stea pe o banca in parc. Astfel ii poate prinde foarte usor si sanctiona contraventional pe toti posesorii de astfel de caini. Daca ii va amenda de cateva ori vor prefera sa ii tina legati in lesa si cu botnita pusa!B-)
SUCCES!
:)
Multumesc frumos domnule Mihai. Sa speram ca politistul respectiv va si face asta.
Ei se lasa mai greu... Dar e o extraordinara idee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini care ataca Dana Marin Dana Marin Va rog sa-mi spuneti ce legi exista sice legi pot face apel pentru situatia in care nu mai pot iesi pe proprietatea mea din cauza stapinilor de caini de talie ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de folosire a proprietatii Dana Marin Dana Marin Sunt proprietara pe o parte din parcul situat linga casa mea. In acel parc vin mereu oameni cu multi caini, fara lesa si acesti caini sar pe cainele meu. ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)