avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna interna/ Diurna externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna interna/ Diurna externa

Buna,

Cum este corect dpdv legal sa socotim diurna pt. o delegatie externa? Am un exemplu practic, un angajat este trimis intr-o delegatie externa, pt. asta este necesar sa calatoreasca o noapte cu trenul de la Iasi la Cluj, pt. a lua avionul spre tara de destinatie. Intrebarea este pt. noaptea respectiva cum este corect sa-i acordam, diurna externa sau interna? Daca se poate si un extras dintr-o lege as fi tare multumita. :)
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
BiancaOrban, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:38, 8 Noiembrie 2016
Va puteti folosi de prevederile Hotărârea nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar:

Art. 7^1. - (1) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;

Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare avans giuglea giuglea Un salariat pleaca indelegatie in strainatate 2 saptamani.Cat ii pot da avans pt deplasare tinand cont ca va sta 2 saptamni ? (vezi toată discuția)
Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna externa elia_carmen elia_carmen cat este si cum se calculeaza diurna pt doua zile in Emiratele Arabe ? (vezi toată discuția)