avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa cat timp trece condamnarea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa cat timp trece condamnarea penala

Dupa cat timp trece condamnarea penala

Depinde de condamnare. Verificati unde va incadrati.

Titlul IX Cauzele care înlătură consecinţele condamnării

Articolul 165 Cod penal
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Articolul 166 Cod penal
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
(2) Condamnatul decedat până la împlinirea termenului de reabilitare poate fi reabilitat dacă instanţa, evaluând comportarea condamnatului până la deces, apreciază că merită acest beneficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil? mihai.m14 mihai.m14 buna ziua! imi poate spune cineva daca pot face o cerere de reabilitare inainte de termen?am fost condamnat definitiv in 2012 am fost eliberat in 2014 si nu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare elena_costasche elena_costasche daca o persoana cu cazier doreste reincadrare in munca ise cere reabilitare. ce trebuie facut in acest caz si cum se procedeaza? o zi buna. (vezi toată discuția)
In privinta reabilitarii judecatoresti, pedeapsa cu inchisoarea ... astridamel astridamel in privinta reabilitarii judecatoresti, pedeapsa cu inchisoarea se considera a fi executata de la eliberarea conditionata sau de la momentul cand se termina , ... (vezi toată discuția)