avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua,
la cat timp dupa obtinerea concediului medical, angajatul trebuie sa anunte angajatorul de noua sa situatie ?
am un angajat care a lipsit 5 zile lucratoare fara sa anunte in nici un fel despre situatia sa , l-am scos din REVISAL cu art. 61 lit. a....pentru abatere grava lipsa nemotivata de la program, dupa 5 zile el a aparut cu un concediu medical. Poate sa ma dea in judecata ? Este indreptatit sa faca acest lucru in conditiile in care el nu a anuntat nimic ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 8 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare (art. 81 alin.1)

Insa, certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mi tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul, potrivit art 36 din OUG 158/2005.

2. Cum l-ati scos din REVISAL?

3. Ati efectuat cercetarea disciplinara ?

4. Poate sa va actioneze in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate predare concediu medical angajatorului Roxana_Marcela_N Roxana_Marcela_N Buna ziua.Sunt insarcinata in 4 luni si in data de 28 martie am anuntat ca imi voi lua concediu medical pentru zilele de 28 si 29 martie.Mi se cere concediul ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu medical nic_dav nic_dav Un angajat trebuie sa depuna cerere pt concediu medical,inainte cu 5 zile de intrare in concediu?Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu prenatal adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua , As vrea sa stiu daca Angajatorul trebuie anuntat in scris data de la care o angajata insarcinata intra in concediu prenatal si care sunt ... (vezi toată discuția)