avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radare fixe si camere de supraveghere pt trecere pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radare fixe si camere de supraveghere pt trecere pe culoarea rosie in Timisoara

Buna ziua,

De curand s-a inaugurat in Timisoara un sistem inteligent de semaforizare, care are in dotare cateva radare fixe si camere de filmat (la semafoare), pentru depistarea celor care trec pe culoarea rosie a semaforului.
Acest intreg sistem, este, deocamdata in administrarea primariei Timisoara. Primaria a facut o adresa catre IPJ Timis, prin care doreste sa predea in administrare (pentru a intocmi procese verbale) acest sistem.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Sunt legale aceste radare fixe si camere pentru depistarea celor care incalca regulile de circulatie?
2. Procesele verbale intocmite sunt valabile? Pot fi contestate in vreun fel?

Multi spun ca, atata timp cat sistemul nu apartine Politiei Romane, nu poti primi amenda legal. Poti primi amenda, dar faci contestatie si castigi conform:
"Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul in interesul legii formulat de catre Avocatul Poporului in data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizata problema de drept referitoare la interpretarea dispozitiilor art. 17 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si a Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, din punct de vedere al semnaturii agentului constatator necesara legalitatii procesului-verbal de contraventie, pentru contraventiile sanctionate de Ordonanta Guvernului nr. 15/2002.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere Andrei_m27 Andrei_m27 Buna , Am si eu o problema : mi-a fost retinut permisul de conducere astazi dupa ce , sustine agentul de politie, nu am respectat culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)