avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PV amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PV amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa?

Buna ziua,
Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o stampila...electronica...parca ar fi tras la xerox, deci nu original. Este valabil acest PV sau daca nu are semnatura olografa a agentului constatator este declarat nul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 22 Septembrie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa-l contestati in instanta pentru anulare.
Aveti 80% sanse.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Decizia ICCJ nr 6/16.02.2015 publicat in monitorul oficial nr 199/25.03.2015 precizeaza ca daca procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei intocmit in urma depistarii cu camerele video, care este trimis soferilor prin posta in forma tiparita, nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul.
Judecatorii ICCJ au analizat problema si au stabilit ca, daca procesul-verbal de contraventie (trimis soferilor in forma tiparita) nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul. Iar nulitatea nu poate fi acoperita in niciun mod.

Formulati contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
olteanugeo a scris:

... Este valabil acest PV sau daca nu are semnatura olografa a agentului constatator este declarat nul?
Va multumesc!


PV nu este valabil, intrucat orice contraventie pe hartie trebuie sa aiba semnătura olografa a agentului constatator.

Aceea nu este o semnatura electronica [nici simpla (art 4 pct. 3 din Legea 455/2001), nici extinsa (art.4 pct 4 din Legea 455/2001) si nici calificata (art 5 din Legea 455/2001)]. Toate semnaturile electronice sunt niste date in forma electronica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta hiperbola hiperbola am primit un PV ce donstatare azi 07.02.2017. PV intocmit in 17.01.2017, agentul constator , constată in data de 17.01.2017. că am circulat fara ROvinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)