avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite pe cota-parte decedat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite pe cota-parte decedat

Buna ziua,
Mama mea a murit in Februarie 2013. Nu am facut succesiunea. Tatal meu traieste, si mai am o sora. Parintii au un apartament in comun (rol fiscal comun). Mentionez ca tata este scutit de la plata impozitului pe locuinta conform legii 341/2014 (este revolutionar), asadar nu au platit impozit pe locuinta, fiind scutita si mama. In urma cu vreo 3 saptamani a venit un plic pe numele mamei de la taxe si impozite. S-a dus tata sa vada despre ce este vorba (mama fiind moarta de aproape 4 ani), si a aflat ca trebuie sa plateasca impozit pe numele mamei, impozit pe locuinta, calculat din momentul decesului si pana azi. Este posibil sa plateasca un mort impozit? Mentionez ca nu a fost lamurit si nici nu a fost primit in audienta. Ma puteti ajuta? Macar sa stiu de ce trebuie sa platim 540 lei.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune oli77 oli77 Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Sora mostenitoare? Trotus74 Trotus74 Buna ziua. Am o sora după tata care este decedat de peste 10 ani,aceasta fata este făcută cu alta femeie din alta localitate!Mama mea a murit când eram ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere făcut de mama cu sora mea în schimbul casei unde locuiesc. cum aș putea să-l atac? deea dei deea deea dei deea buna ziua ,ma numesc Moldovan Daniela si as vrea sa stiu daca tata e mort si mama a vandut casa de 20 de ani , si a cumparat alta unde stam de 20 de ani ... (vezi toată discuția)