avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere făcut de mama cu sora mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere făcut de mama cu sora mea în schimbul casei unde locuiesc. Cum aș putea să-l atac?

buna ziua ,ma numesc Moldovan Daniela si as vrea sa stiu daca tata e mort si mama a vandut casa de 20 de ani , si a cumparat alta unde stam de 20 de ani impreuna cu mama, sora mea si copii mei , as putea sa atac actul de intretinere care la facut mama mea cu sora mea pe ascuns ca dupa moartea mamei sa ma scoata afara ?
eu locuiesc aici cu copii de 20 de ani si am lucrat la acesasta casa am investit foarte multi bani . dupa tata eu nu mai am parte ?dupa moartea mamei eu ce pot sa fac sa nu ma scoata sora mea in drum ?pot sa atac si sa imi castig partea sau nu ?
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: deea dei deea , utilizator 17:27, 27 Septembrie 2017
Nu puteti.
In primul rand ca mama traieste.
In al doilea rand ca sora dvs este obligată să presteze întreținere. Si sora dvs investește în haine, încălțăminte, medicamente etc pt mama, în schimbul casei.
Casa a fost cumpărată în timpul căsătoriei cu tata?
casa a fost cumparata dupa moartea tatalui . a vandut cealalta si a luat in alta comuna . dar eu am lucrat la casa si am investit in ea ele locutesc de 2 ani in alta casa si nu aici , si totusi dupa moartea mamei a zis ca ma da afara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire cortez1 cortez1 Salut, Tata a fost casatorit cu o femeie cu care a avut 1 copil: sora mea vitrega. Dupa aia a divortat si s-a casatorit cu mama, si asa am aparut eu. Dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem ... marele torino marele torino Bună ziua. Eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem singurii moștenitori după mama noastră. Mama noastră este singură mostenitoare ( eu și sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)