avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezoluțiune contact întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezoluțiune contact întreținere

Bună ziua. În 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu uzufruct viager (în favoarea bunicii).În 2014 debitorul întreținerii a decedat(mama),eu si fratele meu preluând în virtutea certificatului de moștenitor și obligația de întreținere pe care am executat-o.În 2015 bunica cere în instanță rezilierea contractului, pierde atât la fond cât și în apel, la diferența de două săptămâni după primirea hotărârii judecătorești rămasă definitivă, ne cheamă din nou în judecată cerând rezoluțiunea contractului. Menționez că din iulie 2015 bunica refuză cu desăvârșire să mai primească întreținere, noi plătim în continuare facturile pentru utilități, iar din octombrie anul curent îi trimitem prin mandat postal o sumă de bani pentru întreținere.Întrebarea mea este; pot risca să pierd procesul, cum mă pot apăra? Pe data de 16.11.2016 am înfățișare la tribunal pentru evacuare, bunica cerând în instanță evacuarea noastra (a pierdut pe fond, acum suntem în apel)Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:13, 12 Noiembrie 2016
Daca refuza intretinerea e culpa ei, nu se va desfiinta contractul.
De evacuat insa va poate evacua fara probleme, ea avand drept de uzufruct adica ea e cea care foloseste imobilul.
Filmati toate refuzurile ei si puneti materialul la dispozitia instantei. Se pune telefonul pe inregistrare in buzunar si mergeti sa va faceti datoria conform contractului in cat mai multe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract intretinere in renta viagera ciprianradu ciprianradu N-nepotul intretinator (NEPOT DIN FIU) SS-sot si sotie (CU 2 URMASI) in 2002 se semneaza contractul de intretinere intre N si SS in 2007 unul dintre S ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intretinere petreab petreab Buna ziua, Am incheiat acum 6 luni, la insistentele bunicii mele, un contract de intretinere cu uzufruct viager. Precizez ca o ajutam finaciar si inainte ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere boby24 boby24 Buna seara, in martie 2013 impreuna cu strabunica mea, la insistentele ei am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager. Pana in iunie ac. totul ... (vezi toată discuția)